Читај ми!

Завирите у „Еби Роуд“ о коме Мери Макартни снима филм

Документарни филм о славном лондонском тонском студију „Abbey Road“, у коме су своје песме снимали легендарни "Битлси", режираће Мери Макартни, ћерка Пола Макартнија. Наслов филма је „Ако би ови зидови могли да певају“,/If These Walls Could Sing/. Продуцент филма је оскаровац Џон Батсек.

Студио "Еби Роуд", први пут је отворио своја врата за јавност. У новембру 2021. године студио „пуни" 90 година, а филм „Ако би ови зидови могли да певају", биће приказан као неиспричана прича у студију,са интервјуима свих звезда које су гостовале и снимале у њему.

"Еби Роуд" била је само улица испред просторија лондонског студија који је тада био у власништву дискографске куће „Еми".

Смештен у северозападном Лондону, студио је отворен 1931. године и стекао је репутацију револуционарне технологије снимања. Иако је у почетку коришћен за класична снимања, његов репертоар се на крају проширио на џез, биг бенд и рок ‘н' рол. "Битлси" су у студију снимили 190 од својих 210 песама.

У њему су своје песме снимали и "Пинк Флојд" и Арета Френклин.

„Нека од мојих сећања из детинства везана су за студио. Дуго сам желела да испричам причу о овом историјском месту", рекла је Мери Макартни.

У овом студију „Битлси" су снимили свој претпоследњи албум који су назвали „Еби Роуд". Албум је препознатљив по насловној страни на којој славна ливерпулска четворка прелази „зебру" испред чувеног студија.

„Кад би ови зидови могли да певају. Колико сам пута чула ту реченицу у овом студију. Једва чекам да неке од ових прича коначно заживе у ономе што ће постати безвременски документарац", истакла је Изабел Гарви, директорка студија „Еби Роуд" у Лондону.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво