Читај ми!

Камионџије Д.О.О. освојиле срца гледалаца

Крај године на РТС-у је обележила серија Камионџије Д.О.О. – омаж легендарној серији из 70-их и 80-их година, баш како је то замислио писац сценарија Гордан Михић. Нису Паја и Јаре, али јесу кумови Баја и Жића и поново је у фокусу мали обичан човек.

„Увек се надамо најбољем и баш сам на РТС-у пре неки дан рекао да се надам добром пријему, али да увек има зебње, а посебно зато што се ради о неком наставку култне серије. Оно што ми је јако драго јесте што су ова наша два лика Баја и Жића јако топло примљени и то је тај први корак“, каже редитељ серије Камионџије Д.О.О. Филип Чоловић.

Иако ликови и серија немају директне везе са оригиналним камионџијама Пајом и Јаретом, многи их ипак пореде са њима, а Чоловић објашњава да постоје изричите различитости.

„Време се променило. То више није онај социјалистички систем чији су хероји били Паја и Јаре. Са друге стране, Баја и Жића нису хероји, већ маргиналци, али су то људи који отворено причају о неправдама које их тиште, новом времену и зачецима капитализма“, наводи редитељ.

Иако се серијом одаје један омаж њима, Чоловић истиче да сличности ту престају и да ово нису Камионџије, већ Камионџије Д.О.О.

У фокусу свакако јесу Баја и Жића, али серија има и прегршт других занимљивих ликова, а један од њих је и Миле Централа, ког тумачи Бојан Димитријевић.

„Он је мали шраф у државном апарату који је корумпиран до сржи и срећом ова серија се не бави њиме и таквим ликовима, већ је Миле ту да би се видело да су главни ликови, иако мали људи, велики јунаци који су поштени, радни, живе на ивици егзистенције, али су препуни љубави“, истиче Димитријевић.

У вечерашњој епизоди, Чоловић открива да ће бити доста акције, да ће Баја и Жића вратити камион који им је отет, а гледаоци ће имати прилике и да боље упознају Силвану која се појавила у прошлој епизоди.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво