Читај ми!

Леа Секулић: Kристина иде даље тражећи простор између добра и зла

Судећи према првим реакцијама публике и критике, серија "Kости" је прошлог викенда приковала бројне гледаоце уз ТВ екране. Већ у првој епизоди упознали смо Kристину Говорушу, сестру главног јунака Kосте - наивну девојку, која, када одлучи да се окрене будућности и коначно сложи ствари у свом животу, од младог бизнисмена добија непристојну понуду... Улогу Кристине тумачи Леа Секулић.

Млада и талентована глумица Леа Секулић, која у серији Кости игра улогу Kристине, рођена је у Ријеци, а дипломирала је на Академији умјетности у Бањалуци. Леа тренутно живи у Естонији, где похађа мастер студије глуме.

У Естонији је пао први снег, на снази су правила о заштити од корона вируса, па Леа каже да углавном седи код куће, прати онлине наставу и пише есеје за факултет. У међувремену, ужива у сјајним коментарима за улогу у Kостима који јој стижу са свих страна.

„После прве две епизоде серије, утисци су веома добри. Добијам много позитивних критика. Изузетно ми је драго због целе екипе. Некако се од почетка знало да ће серија имати успех, с обзиром на популарност Меса и на квалитет целог тима. Није ме изненадило што је гледаност прошлог викенда била толика и захваљујем гледаоцима“, додаје млада глумица.

О лику који тумачи, Леа каже: „Kристина је млада девојка која има високе моралне вредности, иде у цркву, доброћудна је и проста – тек креће у живот. Међутим, на један веома нелагодан начин се суочава са светом у којем живи, који је корумпиран, патријархалан и пун неправде. Не желим да откривам шта ће се десити даље у серији, али некако су у овој серији сви борци, па тако и Kристина – тражиће некакав простор између добра и зла. Надам се да ће гледаоци остати уз серију и видети шта ће се десити даље“.

Прошлог викенда видели смо потресну сцену насиља над Kристином. О томе како се осећала снимајући такве сцене, Леа напомиње: „Саша Хајдуковић и Никола Пејаковић су врло професионално радили на томе, били су врло пажљиви, тако да је што се снимања тиче и техничких ствари све ишло без већих проблема. Та сцена је захтевна и веома битна. Она представља раскрсницу јер после ње ствари почну да се крећу у једном одређеном смеру. Међутим за Kристину је то битан моменат због тога сто се у тој сцени она бори са собом. Она је увек је између тих моралних вредности и онога што жели или не жели да уради, а после се треба и помирити са тим што је урадила, што јој баш и не успе управо због њених духовних уверења“.

Леа каже да јој је значило што је студирала у Бањалуци, јер је могла да усвоји менталитет и боље разуме ликове у „бањалучкој трилогији“. Имала је мању улогу у Месу , један је од главних женских ликова у Kостима, а била би јој част ако би добила понуду за улогу у трећем делу, Kожи.

„О Kожи не знам ништа, иако жељно ишчекујем да видим сценарио, јер не сумњам у Пејаковића за кога мислим да је једно мултиталентовано биће. Ако ме позову да се појавим у трећем делу, бићу више него срећна да прихватим понуду. Верујем у Сашину и Николину визију и захвална сам продукцији и целом тиму који су нам дали прилику да направимо нешто хвале вредно“, истиче гошћа Јутарњег програма.

Леа открива да почев од треће епизоде, која нас очекује у суботу у 20 часова на Првом програму РТС-а, прича одлази на једну сасвим нову територију.

„Чула сам од техничке екипе да је трећа епизода одлична. Ја је још нисам погледала и једва чекам да то учиним“, нестрпљива је глумица.

Леа на лето завршава студије и планира да се врати у наше крајеве. Kаже да ће прво отићи у Бањалуку, град који јој је јако прирастао за срце и у коме има много пријатеља.

Шта је то што ће Леи и осталим јунацима серије Kости променити животе и одвести их у неочекиваном правцу – не пропустите да сазнате у суботу и недељу у 20 часова на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво