Читај ми!

Милица Јаневски: Играм лик жене која због љубави улази у незгодне ситуације

Бројне улоге у позоришту, а потом на филму довеле су Милицу Јаневски до улоге у серији „Кости“ у којој на посебан начин представља жене и њихов свет у тешким околностима и изопаченом друштву у које су смештене.

Милица у серији Кости тумачи лик Зорице Гајић, супруге једног од два главна јунака – Косте Гајића.

Глумица не жели да открива шта ће све све дешавати њеном лику у серији: „Волела бих да гледаоци одгледају серију и да виде у ком правцу се мој лик развија. Мени је било важно, као и целом ауторском тиму – на пример костимографкињи, која је мој лик издвојила јарким бојама у том црнилу – да представим једну жену од крви и меса, која због својих амбиција, из страсти и због потраге за својом љубављу улази у врло незгодне ситуације“.

Серија Кости је други део трилогије начете веома снажном драмском серијом Месо.

„Ауторски тим иза камере је исти као и у серији Месо, Саша Хајдуковић је редитељ, Коља Пејаковић је сценариста и глумац. То јесте прича о Бањалуци, али заправо може бити било које место, било која земља у нашем региону. Када се заврши серија, у припреми је наставак, нова серија Кожа“, истакла је Милица Јаневски.

Ваљевка у Бањалуци 

Милица је рођена 1986. године у Ваљеву, а серија Кости ју је на неки начин вратила у Бањалуку, где је, на међународном фестивалу „Заплет“ добила награду за најбољу младу глумицу, за улогу Јоване у представи Овај ће бити другачији београдског Атељеа 212.

„Бањалука има јако добро позориште, а фестивал годинама уназад доноси одличне представе у тај град. Када сте негде тако добродошли, притом још и награђени, природно је да се створи нека посебна веза. У Бањалуци живе јако добри људи – скромни, поштени и културни, који веома посвећено раде свој посао. Зато бих се увек враћала у Бањалуку, која је притом и изузетно леп град. Продукција која стоји иза серије Кости је одлична, тако да Бањалука полако постаје и један културни и филмски центар“, каже Милица.

Драмска серија са елементима трилера Кости приказује се викендом у 20.05. на Првом програму РТС-а. Сваку од прве две епизоде серије гледало је више од 1.300.000 људи, а критичари и публика су се сложили да се ради о одличном остварењу које ће нас сваком епизодом све дубље увлачити у своју причу.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво