Читај ми!

Раша Буквић: Бошковићи су модеран Бољи живот

Полако упознајемо чланове породице Бошковић, са којима ћемо се дружити радним данима после Дневника на Првом програму РТС-а. Глумац Раша Буквић игра главу породице и каже да ће 84 епизоде донети шарену комедију за све генерације.

Узбуђења уочи почетка емитовања Случаја породице Бошковић има, признаје Раша Буквић, који игра једног од јунака серије.

„Ову ноћ дуго ишчекује цела екипа и ја са њима делим узбуђење“, каже гост Београдске хронике и истиче да после низа „опасних“ улога није било проблема да се нађе у комедији већ да је за њега изазов био то што су га Зоран Јанковић, Катарина Јанковић, Иван Стефановић и Рашко Миљковић мапирали као некога ко може да насмеје.

Познати глумац подсећа да је Тесла рекао да је за добро здравље битно да се споро жваће и да се читају шаљиве приче.

„Зато смо ми спаковали 84 симпатичне епизодице да вас мало увесељавамо. То је био циљ свих нас. Надам се да ћемо у томе успети“, нагласио је Буквић.

Прелазак из акционих филмова у шарену комедију  

Будући да је 10 година провео у жанровима акционих филмова, трилера и драма, Буквић признаје да је било треме на почетку рада на Случају породице Бошковић.

„Имао сам трему, како не. Десет година, чак 11 ме није било на простору Србије. Коначно сам добио шансу да заиграм и то у шареној комедији која ме је радовала, али и обавезивала. Да сам способан да то урадим, ја сад то знам, али пред почетак снимања био сам мало скептичан, али уз помоћ колега направили смо леп амбијент за рад“, прича Буквић.

Модни трендови постоје и када су у питању серије.

„Мислим да је дошло време за хумор, да смо презасићени тежим садржајима. Ово је лепршав, лаган садржај за целу популацију, од деце до одраслих и старијих, а свако може да се поистовети са неким од ликова“, објашњава уметник.

Према његовим речима, серија је писана да буде духовита, да прикаже српску могућу а ишчашену породицу.

„Сва инспирација аутора иде одатле где живимо, ко смо ми, на какве проблеме наилазимо у свакодневном животу. Серија је прављена по алгоритму америчког ситкома и мислим да ће публици требати неколико дана, епизода да схвати какав је то нови наратив. То људи у Србији нису досада имали прилике да виде“, наглашава Буквић.

Бошковићи као модеран Бољи живот

Уверен да ће реакције на серију Случај породице Бошковић бити позитиван, Буквић оцењује да је у питању „модеран Бољи живот“. 

„Ово је тридесет година касније, после 'Бољег живота' долазе Бошковићи, ликови који су мало ишчашенији него што су били јунаци те серије", наводи Буквић нагласивши да је поређење са Гигом Моравцем комплимент.

Говорећи о могућем поистовећивању са јунацима серије о Бошковићима, познати глумац каже да смо сваког дана у некој борби: „Као она изрека – Да сам нормалан полудео бих, каква су нам времена. Смех је један од начина да се боримо и одржавамо стање духа.“

Случај породице Бошковић од вечерас, радним данима после Дневника на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво