Читај ми!

Три филма у трци за европског Оскара за најбољу комедију

Три комедије су номиноване за европског Оскара у категорији Најбоља европска комедија 2020, чија ће додела бити 12. децембра, наводи се у саопштењу дирекције Европских филмских награда, у Берлину.

Чланови Управног одбора Европских филмских награда наводе три наслова која су у трци за титулу најбоље комедије 2020. 

У питању су остварења Предности путовања возом (Шпанија, Француска) редитеља Арица Морена, такође и сценаристе са Хавијером Гујоном, затим Даме од челика (Финска) Памеле Толе (косценариста са Алексијем Бардијем) и Велики погодак (Француска) редитеља Емануела Курсола.

У одбору који одлучује о наградама налазе се Катријел Шори (Израел) Ангела Бош Риус (Шпанија), сценариста и редитељ Педи Бретнеч (Ирска), фестивалски програмер Маркус Фафнер (Италија, Немачка) и дистрибутер и фестивалски координатор програма Селма Мехаџић (Хрватска).

Номинована остварења од сада су доступна за 3.800 ЕФА чланова да би одабрали победника за награду Европска комедија 2020, која ће бити презентована у Берлину на 33. додели Европских филмских награда у децембру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво