Читај ми!

Хорор „Чистилиште“ у биоскопима од 29. октобра

После премијере филма „Чистилиште“ на управо завршеном Фестивалу српског филма фантастике, ова хорор мистерија стиже у биоскопе широм Србије од 29. октобра.

Главне улоге у филму играју Костас Мандилор (нашој публици најпознатији по улогама у чувеном хорор серијалу "SАW" и ТВ драми Picket Fences), Том Сземоре, Џени Парис, Фред Лобин, Агнес Бургер и други.

Аустралијски глумац грчког порекла Костас Мандилор био је гост Београда поводом премијере свог новог филма и рекао да је коронавирус болан за свакога.

„Ми Грци, као и ви Срби не волимо да будемо затворени, зато је право време за филмове. Људи воле да гледају хорор филмове, да осете страх и узбуђење знајући да у сваком тренутку могу да прекину гледање, за разлику од хорора у правом животу, као што су рат или болест у породици“, истакао је Мандилор.

Како је објаснио, улога у овом филму за њега је била велика промена, јер раније није играо овакву врсту лика. „Мислим да смо сви урадили одличан посао“, оценио је глумац.

Филм је сниман у копродукцији три земље: Велике Британије, Хрватске и Немачке, док је за маске у филму био задужен наш најпознатији маскер Мирослав Лакобрија.

„'C. L. Е. А. N.' није класичан хорор пун крви намењен искључиво забави, него је више за интелектуалну публику, јер захтева размишљање. Урадили смо квалитетан филм у нивоу холивудских блокбастера, а за маске је био задужен тим из Београда“, рекао је Вјекослав Катушин, један од продуцента филма на београдској премијери остварења.

Филм прати криминалистичког психолога Ноу Бишопа који води троје својих пацијената са свог одељења у санаторијум, верујући да нови програм доктора Молинара може побољшати живот ових младих затвореника.

Програм терапије назван C.L.E.A.N. (Cerebral Lateralization Enforcement and Neuroactivation),  наизглед научни, све више задире у окултно и прелази у „обрнути егзорцизам“ за размену демонских створења уз људске жртве.

Иако многи пацијенти мисле да би све могла бити халуцинација, Ноа, уз помоћ своје ученице Емили, мора да остане при здравој памети и спречи Молинара да припреми долазак „звери“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво