Читај ми!

Биоскопи отворени - прилика за уживање али уз мере опреза

Уз поштовање свих препорука Kризног штаба, биоскопи су отворени за публику. У Kомбанк дворани на репертоару је „Ревија домаћих култних филмова", а у Дому културе Студентски град, традиционално се одржава Фестивал европског анимираног филма „Балканима".

У времену када су домаћа и светска филмска продукција сведене на минимум, прилика је да се подсетимо култних остварења: Љубав и мода, Доли Бел, Тито и ја

„Публика свакако добија, има прилику да види филмове који нису на биоскопском репертоару, а с друге стране, прилика је да се виде филмови који су давно сишли са репетоара, али у овом тренутку се враћају и њихове рестауриране и дигитализоване верзије и поново живе на великом платну биоскопа", рекао је Игор Станковић, директор Комбанк дворане.

Фестивал који је основао пионир анимације кад нас, Никола Мајдак, за 17. година је постао највећа смотра анимираног филма у региону.

Ове године нема гостију из иностранства, али је више од 100 уметника и студената, од Француске до Естоније, послало своја дела.

„Ми смо се трудили да селекција буде разноврсна, тако да укључимо што више разноврсних кинематографија и што више различитих техника, да видимо шта је оно чиме се тренутно аутори баве", изјавила је селекторка „Балканиме", Мина Саблић.

Сви приказани филмови доступни су сваке вечери након пројекције на сајту „Балканиме".

За све који негују дете у себи, нова сихронизована верзија филма уз који су одрастале генерације, Леси се враћа кући, и у биоскопима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво