Читај ми!

Награде за српски филм „Када сам код куће“ у Лос Анђелесу

Кратки играни филм „Када сам код куће“, редитељке Иване Тодоровић, освојио је две награде на управо завршеном фестивалу "Independent Short Awards" за независна краткометражна остварења у Лос Анђелесу.

Ауторка је освојила бронзану награду за најбољег студента редитеља и признање "Best Woman Film" на фестивалу у Холивуду, што је тек један у низу нових успеха филма.

Пројекат је реализован као мастер рад на катедри Филмска и ТВ режија Факултета драмских уметности у Београду, који је и продуцент филма уз подршку Филмског центра Србије и куће „Блок филм“.

Драма прати младу жену која се након неколико година враћа кући из иностранства како би се храбро суочила са веома осетљивом траумом из своје прошлости.

Главне улоге тумаче Милица Стефановић, Драгана Варагић, Радоје Чупић и Сара Динић.

Остатак женске ауторске екипе чине сценаристкиња Мелина Пота (Кругови, Клопка), директорка фотографије је Милица Дракулић, монтажерка Тамара Костић, продуценткиња Тијана Дракулић.

Филм је освојио и друге награде, а остварење је приказано у галерији "The New York Foundation for the Arts" у Њујорку, као и на смотри "Brooklin Film Fest".

Режисерка је ауторка кратких социјално ангажованих документарних филмова, које је снимала у Београду и Њујорку.

До сада има за собом филмска дела Ја када сам била клинац, била сам клинка, A Harlem Mother, Rapresent и Свакодневица ромске деце из блока 71.

Сви они су приказани на више од 100 међународних филмских фестивала.

Тодоровићева се бави и образовањем младих, држи радионице документарног филма, а и сама је у Београду завршила француску радионицу документарног филма "Ateliers Veran".

Дипломирала је на "Documentary Media studies" на њујоршкој "New School", као и на катедри за Етнологију и антропологију Филозофског факултета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво