Читај ми!

Гордан Кичић: Публика ће волети јунаке серије „Мама и тата се играју рата“ јер су искрени

Од 17. октобра сваког викенда на Првом програму РТС-а нова серија која је имала и уводни живот у облику радо гледаног и награђиваног филма „Реална прича“, а чији ће се јунаци сада наћи у десет епизода ТВ серије „Мама и тата се играју рата“.

Шта ћемо гледати у серији Мама и тата се играју рата, са чим се јунаци суочавају и како изгледа рат маме и тате гледаоци Јутарњег програма чули су од креатора, главног глумца и редитеља серије Гордана Кичића.

Они који нису погледали филм Реална прича, упознаће брачни пар Радисављевић, Вељка и Јадранку, односно Нину Јанковић Дичић и Гордана Кичића у главним улогама.

„То је прича о једној савременој породици пред којом су савремени изазови посла, породичног живота, личних превирања и тако даље. У питању је драма комедија. Ми смо и те драмске ситуације третирали кроз комичну призму и духовиту, јер сматрао сам, као креатор серије и редитељ првих пет епизода и филма, да је то некако прави начин да се прича што искреније исприча“, додаје Кичић.

Како помирити непомирљиво

Кроз серију Мама и тата се играју рата пратићемо Вељка Радисављевића који је по занимању глумац и коме не иде баш све најбоље у животу. У браку је са Јадранком која је успешна архитектица и имају дете Виду. Ту су и њихови пријатељи, породица, родитељи и цео један микрокосмос који је на неки начин пресек данашњег друштва и проблема кроз које оно пролази.

„Покушао сам да помирим неке ствари које можда на први поглед делују непомирљиве и то сам успео што се тиче филма, али сада ћемо видети како изгледа у серији. Веома сам узбуђен зато што смо овај пројекат радили доста дуго, протекле три године“, наглашава гост Јутарњег програма.

Улоге у којима се нашао у целом овом пројекту – косценариста, аутор пројекта, глумац, редитељ и продуцент – био је велики изазов за Кичића, како сам признаје, и тек када је био у монтажи схватио је кроз шта је све прошао.

„Верујем да ће публика волети ове јунаке јер су искрени, имају све своје слабости које маскирају са невероватном свешћу супериорности и мислим да ће се пуно људи препознати“, очекује Кичић.

Бројну екипу са више од шездесет глумаца, поред Гордана Кичића и Нине Јанковић Дичић, чине и мала Лена Лазовић, која игра њихову ћерку, затим, Небојша Илић, Бранимир Брстина, Светозар Цветковић, Катарина Гојковић, Милица Михајловић, Јована Гавриловић, Милутин Милошевић, Вања Ејдус, Горица Поповић, Ненад Шелић, Душан Ковачевић, Ненад Јездић, Бранислав Трифуновић и многи други. 

Недавно је у Горњем Милановцу, Гордану Кичићу додељена и награда „Мија Алексић – бити глумац“ као признање за изузетан допринос уметности глуме.

„Велико је задовољство што сам добио награду која носи Мијино име јер она за мене има вишезначни карактер, и приватни и пословни. Јако велика част и у ово време када не знамо шта нам се спрема, а из ове коже не можемо, некако ипак, морамо да се помиримо са свим тим“, каже Гордан Кичић на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво