Читај ми!

РТС Класика – љубитељи уметничке музике добијају канал за уживање

Радио-телевизија Србије у сарадњи са МТС „Телекомом“ Србија 12.октобра 2020. године почиње са емитовањем и дистрибуцијом новог музичког канала РТС Класика. Гледаоци и уметници, ствараоци и извођачи, добијају ексклузивни ТВ канал уметничке музике какав се ретко налази у понуди кабловских и сродних дистрибутера садржаја.

Желећи да у јавном интересу одовори на захтеве гледалаца и потребе друштва и телевизијског тржишта у земљи, РТС покреће нови, специјализовани, едукативни TB канала који ће се бавити класичном музиком.

На програму канала РТС Класика који ће бити доступан и на РТС Планети широм света, гледаоци ће имати прилику да виде стране и домаће концерте најновије продукције, документарне, образовне и друге емисије о музичкој уметности и ауторима, солистима и оркестрима, да уживају у хитовима класичне и џез музике и остварењима са балетске и оперске сцене.

Број запослених професионалаца, стручне редакције, студијски и други технички капацитети, музичка продукција са више оркестара, хорова и дискографском кућом, као и мрежа дописништава гарантују врхунски квалитет програма. 

Већ од октобра гледаоце очекује врхунски програм

Гледаоци ће у октобру моћи да гледају: Новогодишње и Концерте летње ноћи Бечке филхармоније, најатрактивније концерте Београдске филхармоније, Биг бенда, Хора и Симфонијског оркестра РТС, Концерт из Париза Француске Радио-телевизије, концерте хора и симфонијског оркестра Радио-телевизије Шпаније, серијал Добро дошли у мој свет – Андре Рију

Поред концерата, биће приказани и портрети уметника – Стефана Миленковића, Радмиле Бакочевић, Зорана Тодоровића, Ашехен Атаљанц, Вере Миланковић, као и шоу програм Музички шампиони и играно-образовне кратке форме као што су Иза наслова и Српска музика кроз векове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво