Читај ми!

"РТС Наука" - нови канал за свет знања

Специјализовани канал Радио-телевизије Србије „РТС Наука“ вас води у чаробни свет знања. Од нанотехнологије до мистерија космоса, од тајни неурона до домета вештачке интелигенције, од археологије до савремених технологија градње, иновативног стваралаштва и футурологије.

Гости Јутарњег програма РТС-а су одговорана уредница канала "РТС Наука" Милена Вујовић и Жељко Мирковић, редитељ и продуцент серијала Моја драга пријатељица наука, једног од премијерних серијала у новој сезони на нашем научном каналу.

Нова сезона почела је од 1. октобра. Шта је ново у новој сезони?

„Много тога је новог и доброг, имамо нове серијале, један од њих је Моја пријатељица наука, серијал Како мисли академија од 14 епизода, кроз које нас води председник Академије наука, др Владимир Костић и други серијали", истакла је одговорна уредница канала "РТС Наука" Милена Вујовић.

Зашто "Моја драга пријатељица наука?"

„Серијал нас води у свет науке кроз наше научнике са Универзитета Колумбија, Харвард, Њујорк, МИТ и Вентворт. Гордана Вуњак Новаковић је научница на Универзитету Колумбија. Од матичних ћелија прави унутрашње органе. Владан Вулетић је професор физике на МИТ Универзитету и он и његов тим су у процесу прављења квантног компјутера. Ту је и Зорица Пантић са Вентворт Универзитета", рекао је Жељко Мирковић.

По чему је специфична нова научно - образовна магазинска емисија РТС Лаб?

„Емисија је специфична по томе што ће говорити о најразличитијим темама из области науке и што ће је радити једна екипа младих људи, студената завршних година основних и мастер студија", рекла је Милена Вујовић.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво