„Хотел Балкан“ крије многе тајне

Теленовела „Хотел Балкан“ води нас у 30-те године прошлог века и показује животну причу угледне бањалучке породице Курузовић у чијем је вишедеценијском власништву хотел. Радња се упоредо одиграва у прошлости и садашњости, а Бора Ненић, који глуми једну од главних улога, открива да бројне тајне крију међу зидовима хотела.

„Рецепционар Драги је помало чудак и човек који је најбољи пријатељ власника хотела Бранка, ког игра Радоје Чупић. Интригантно је шта се све дешава са главним ликом и његовом породицом, где он држи све конце као што је и његов отац то чинио“, каже Ненић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Однос Бранка према Драгом је такође занимљив, јер је само са њим добар пријатељ, а у стању је да уради свашта другим људима.

Ненић каже да ће тајна бити откривена касније како се радња буде развијала.

„Главни ликови имају чудне односе. Куварица Драга заљубљена је у Бранка, а Драги је заљубљен у Драгу и њих двоје су стубови хотела Балкан. Знају све шта се дешава, одлично процењују људе, врло су пожртвовани и дају се онима који то заслужују“, објашњава Ненић.

Драги и Драга знају све и о породици Курузовић и спремни су да помогну кад год треба, па и да жртвују себе за спас хотела.

Нешто на шта гледаоци нису навикли

Хотел Балкан је другачија серија од оне на коју су људи навикли, наводи Ненић.

„Када се каже теленовела, људи обично помисле на лаку забаву, али ово је веома озбиљна серија. То су и веома озбиљни ликови и тема коју је Немања Ромчевић написао по мотивима Николе Пејаковића, а режирали су је Саша Карановић и Саша Хајдуковић - тандем који је радио Месо и Кости“, додаје глумац.

Серија Хотел Балкан је снимана у Бањалуци скоро пуних годину дана, од новембра прошле до августа ове године, са паузом од половине марта до јуна због увођења мера против коронавируса.

Ненић истиче да је снимање серије било посебно задовољство, јер је то била једна екипа младих људи, а каже да у 51 години дугој каријери никада није радио у таквим условима беспрекорне организације и веома пријатељске атмосфере.

„Сви на сету су били спремни једно другом да помогну, да раде све. Рецимо, да камерман остави камеру и скува кафу за екипу, тонац испразни пепељаре. Сви су радили све. Током читавог снимања ниједном нико није подигао глас“, каже глумац.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво