Фестивал филмског сценарија у септембарском руху по први пут

Један фестивал се завршава други почиње. После одлагања редовног, августовског термина, фестивал у Врњачкој Бањи је добио своје септембарско издање. Домаћа филмска продукција у претходних годину дана пред публиком је 44. Фестивала филмског сценарија.

Организован у тешким околностима фестивал враћа домаће ауторе на сцену, после више од шест месеци паузе. На отварању потресно, снажно сведочанство о борби пониженог оца за своју децу, о борби за достојанство које му на сваком кораку одузима систем.

„Верујем да се сада навикавамо на нове околности и да фестивали летњи, који сада крај лета, почетак јесени, крећу. И оно што је најважније, публика ће имати прилику да види филмове“, каже Срдан Голубовић, редитељ и косценариста филма Отац.

„Борац у нама заправо одлучује о свему. То јесте на неки начин поента филма, до које мере, када човек донесе некакву одлуку, дубоко унутар себе која је утемељена у праведности и правичности, онда нема тог система који ће то моћи да издржи“, истиче глумац Борис Исаковић.

Породичне драме, комедије, љубавне, крими и друге приче, одабране су за овогодишњи фестивал. Међу њима и филм Марка Ђорђевића Мој јутарњи смех, који осваја публику и награде.

„Дубоко те дира тај филм и замишљаш се над својим животом 'о па то сам ја' и због тога, чини ми се, у салама толико смеха и суза истовремено“, сматра глумица Јасна Ђуричић.

Фестивал филмског сценарија овде у Врњачкој Бањи, на добар начин спаја туризам и културу, с тим што се не тражи карта више за Летњу позорницу, јер је број места ограничен, овде се тражи соба више.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво