Читај ми!

„Пинокио“ са Робертом Бенињијем као Ђепетом вечерас на Палићу, а ускоро и у биоскопима

Вечерас на Фестивалу европског филма на Палићу, а од 24. септембра остварење пуно узбуђења, играни „Пинокио“ са Робертом Бенињијем у домаћим биоскопима. У питању је добро позната прича која на велико платно стиже скоро 150 година пошто је прича настала и тачно 80 након што је „Дизни“ снимио широм планете вољени цртани филм.

Звезда чувеног филма Живот је леп Роберто Бенињи сместио се у чизме познатог усамљеног столара Ђепета који клешући лутка од дрвета, пред собом изазива чудо и ствара враголастог дечака Пинокија.

Најновије играно остварење Пинокио, прослављеног редитеља Матеа Гаронеа (Гомора, Догман) након домаће премијере на Фестивалу европског филма на Палићу наћи ће се на репертоарима српских биоскопа од четвртка, 24. септембра.

Филм о лутку кога знамо као дечака коме, кад слаже порасте нос снимљен је како истичу светске критике веродостојно, пратећи истоимену оригиналну књигу Карла Колодија која у Италији има статус литерарне краљице, подвучене већ под кожу Италијана. 

Гароне је снимио Пинокија на исконском месту одакле је све настало, на домаћем терену у Тоскани, са италијанским глумцима, а 2002. године Роберто Бенињи који се сада нашао у улози Ђепета, такође је снимио своју верзију Пинокија, када му је припала трострука улога –редитеља филма, сценарсте и улога самог дрвеног лутка.

Прича која у себи садржи морална начела након скоро 150 година од када је настала и тачно 80 од када је снимљен чувени „Дизнијев“ цртани филм, наставља да инспирише нове интерпретаторе, истакнуте редитеље и глумце.

Као и свако дете, Пинокио је радознао, а о свету у којем живи учи из својих покушаја и грешака.

Поседујући урођену дечију храброст, Пинокио постоје оно што је и требало да буде – прави дечак.

Филм Пинкоио редитеља Матеа Гарона креће се у царству које је истовремено реално и фантастично, у руралној, безвременој Италији која обилује земљом, морем, сеоским окружењем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво