Претпремијера две серије које ће публика гледати на РТС-у на Сарајево филм фестивалу

Онлајн, као замена за живот уживо, још се држи и у култури. Спаковане кофере за Сарајево, распаковале су екипе серија „Мама и тата се играју рата“ Гордана Кичића, и „Кости“ Николе Пејаковића. Пре премијерног приказивања на РТС-у, прве две епизоде, претпремијерно ће бити представљене на предстојећем Филмском фестивалу у Сарајеву, и то, као и сви други програми, на онлајн платформи.

Хамлетовска дилема захватила је културу и њене актере широм некадашње Југославије, јер ковид 19 све планове баца у воду. Када не може уживо, добро је и онлајн. Сада је важно опстати.

„Треба уважити новонастале околности и посматрати да то, с друге стране, може да донесе и неке бенефите, тако да претпостављам да ће они који буду гледали серију Кости у онлајн издању Сарајево филм фестивала имати више времена, бити више посвећени“, нада се Бранкица Јанковић, продуцент серије Кости.

„Ми ћемо то сад радити онлајн што ће подразумевати пуно интервјуа, конференција за штампу. Онда ћемо то да шерујемо преко социјалних мрежа, али с друге стране ово је почетак наше медијске кампање за серију Мама и тата се играју рата која би требало почетком октобра да се прикаже код вас на телевизији“, наглашава Гордан Кичић.

Бројне обожаваоце филма Реална прича, обрадовала је вест да ће од јесени гледати серију, рађену од делова поменутог филма и нових епизода, под називом Мама и тата се играју рата. Уз причу која прати јунака Вељка Радисављевића и његову породицу, од шесте епизоде стижу и нови ликови и њихове приче.

„Мислим да такав садржај у овом тренутку је више него потребан. Он је духовит, емотиван, мало романтичан“, додаје Кичић.

У тамнијим тоновима, на јесен стиже и наставак чувене бањалучке трилогије. Месо је „продрмало“ регион, и Кости ће.

Серија сценаристе Николе Пејаковића, сада прати двојицу отуђеника који не могу да се уклопе у разорено и корумпирано друштво. Биће то јесен у свим бојама, само на програмима РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво