Грдана, Аладин и „Три палме за две битанге и рибицу“ у „Драјв ину“ на Ади

Домаћа комедија „Три палме за две битанге и рибицу“, истинита прича по роману „Божји град“ и бисери „Дизни“ краљевства – „Грдана господарица зла“ и „Аладин“ на репертоару „Драјв ин“ биоскопа на Ади.

За све филмске сладокусце лето у Београду претворило се у прави филмски ужитак под ведрим небом и звездама у тренутно једином и најбезбеднијем „Дриве ин“ биоскопу на Ади Циганлији.

Уз култне домаће филмове, европске класике, независне, као и филмове продукције новијег датума, филмофили, али и обични радозналци, сваке седмице од четвртка до недеље сами, у друштву или пак породично стварају своје успомене на филмско доба када се Холивуд на тренутак преселио у Београд.

Бисери домаће кинематографске ризнице на Ади сијају петком, а 14. августа у 21 час подсетићемо се комедије из 1998. године – Три палме за две битанге и рибицу.

Радња филма, смештена у 1993. годину са свим пратећим појавама – хиперинфлацијом и свеопштим срозавањем, грана се у мноштво ситних епизода, од којих свака осликава дух тог времена кроз које су житељи Србије пролазили од зла на горе.

Милан спава на сплаву свог другара, сликара Терзе, и његове слике продаје новопеченој елити.

Мома је његов други пријатељ, чувар трезора у приватној банци „Футура“, коју држи пословна „српска мајка“.

Прекопута банке, Надица зарађује за живот уздисањем преко вруће телефонске линије.

Два другара и њихова љубимица смишљају лукав план како да опљачкају пљачкашицу и дочепају се забаченог острва са дивном климом и палмама.

Овај четвртак је резервисан за бразилски филм, те ће публика имати прилику да 13. августа ужива у крими-драми из 2002. године Божји град (Cidade de Deus) редитеља Катје Лунд и Фернанда Меирелеса, номинованог за Оскара у више категорија 2004. године и добитника британске БИФА награде за најбољи страни, независни филм 2003. године.

У питању је адаптација истоименог романа Паула Линса, а филм и роман базирани су на истинитим догађајима.

Интересантно је да као мото филма важи крилатица „Бори се и никад нећеш победити. Бежи и никад нећеш побећи“, а већина глумаца појављује се први пут на филму.

То су, како се наводи, становници фавела, међу којима је и истоимена фавела у Рио Де Жанеиру Божји град.

Филм открива мрачну страну бразилског уличног живота са страсном и експлозивном енергијом.

Викенд је већ традиционално резервисан за филмска остварења новије продукције, те ће се у суботу 15. августа на репертоару наћи научнофантастична авантура из 2019. године Грдана господарица зла, док ће недеља бити резервисана за титловану верзију Аладина Гаја Ричија, авантуру која је обележила 2019. годину „Дизни краљевства“.

Биоскоп на отвореном је почео са наплатом карата за филмске пројекције, а дани резервисани за филм су четвртак, петак, субота и недеља.

Резервација карата врши се преко сајта Комбанк дворане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво