Филм о боему Томи Здравковићу, Тамара и Милан као Силвана и Тома

Прве клапе филма о највећем боему међу певачима народне музике Томи Здравковићу пале су у Ваљеву. Прошло је 30 година од његове смрти. Написане су три књиге и подигнута су му два споменика. О феномену Томе Здравковића продуценти Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић сада снимају и филм.

Одушевљење, овације, хистерија. Атмосфера пред концерт Томе Здравковића. Ово је једна од сцена филма Тома снимљена у Ваљеву. Почела је тако романтична прича о песнику и певачу туге који је говорио да је време проведено у кафани и новац потрошен у њој, ништа друго него улагање у сећање.

Идеју за филм који говори о том сећању предложио је Жељко Јоксимовић, а без питања зашто, одмах је прихватио Драган Бјелогрлић.

"Исто тако, када сам ја касније говорио људима да хоћу да радим филм о Томи Здравковићу, нико мене није питао а зашто. Као да су људи некако подразумевали да је то супер, углавном су реакције биле јако добре и афирмативне, као да је свима некако био нормалан тај наш избор да баш о њему радимо филм", рекао је Драган Бјелогрлић, један од продуцената филма.

После годину дана припрема на сценарију и великој пажњи приликом избора глумаца, продуценти филма Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић главну улогу Томе, поверили су Милану Марићу.

"Уколико бих кренуо путем испуњавања жеља и очекивања људи, никад не бих могао свима да удовољим. Тако да ми идемо, некако правимо нашег Тому, то није сад само питање њега, то је питање времена, то је питање тренутка у ком може да се деси прича као што је Тома, то је питање талента, то је прича о љубави, о успеху, о односу према себи, тако да то није само романтизирана прича о песмама Томе Здравковића", истакао је глумац Милан Марић.

У улози Силване Арменулић, прослављене певачице и највеће Томине пријатељице- Тамара Драгичевић.

"Силвана је пронашла њега. И она га је, сви то знамо, мање више сви, да га је она заправо и увела у свет музике и јавни живот и ето овај филм је једна њихова љубавна прича, платонска једна љубав", рекла је Тамара Драгичевић.

Сценарио за овај романтично биографски филм потписују Никола Пејаковић и Драган Бјелогрлић, а режија је поверена Зорану Лисинцу, који је последњих десетак година радио у Америци.

"Све што ми можемо као људи који праве филм и серију о њему је да направимо неку нашу импресију о миту и легенди Томе Здравковића", истакао је Зоран Лисинац, редитељ филма.

Премијера је планирана за почетак наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво