Старо Врање оживљава у новом филму и серији „Нечиста крв“

У Рипњу се убрзано гради Врање из 19. века. Припрема се сцена за снимање филма и серије „Нечиста крв“. Почетак снимања је већ одлаган, али садашњи план је да завршна клапа падне до децембра.

У подножју Авале, почетком августа, оживеће старо Врање. Овим улицама пролазиће Хаџи-Трифун, Ташана, Митке, Софка, Коштана. Десет епизода чиниће епску сагу о Врању са ликовима и мотивима једне породичне хронике у раздобљу од педесет година 19. века. Филм и пет епизода режираће Милутин Петровић, а завршницу серије Горан Станковић.

„Ја мислим да је ово једно велико национално благо, не само због онога што је очигледно, а то је литература Боре Станковића која је у корену целе ствари, него је и велико национално благо пионира и уметника Југославије и Србије, Војислава Нановића који је све то направио“, каже редитељ серије.

За раскошну сценографију је заслужан један од највећих мајстора те професије код нас Миленко Јеремић.

„Треба читати одређену литературу, коју иначе поседујем, тако да сам долазио до података шта може да прође, а шта не може. Може човек да погреши на једном најобичнијем детаљу. Тако да сам водиљу имао јер сам ту тему обрађивао годинама, уз обиље документације коју поседујем, ето направио сам ту ствар“, објашњава Јеремић.

Док се радови прводе крају, бира се међународна глумачка екипа. Музика се не бира већ се сама намеће – традиционалне ноте југа Србије у савременим аранжманима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво