„Повратак у биоскоп“ од 1. јула, цена карте 200 динара

Биоскопи у Србији поново отварају врата за посетиоце. Под слоганом „Повратак у биоскоп“ од 01. јула поново ће заживети гледање филмова на великом платну. Биоскопи у Србији ће после више од три месеца паузе поново отворити своја врата за посетиоце.

Подржавајући јединствену мисао, да нам је социјализација данас потребнија више него икад, публика ће од 1. до 15. јула своје омиљене филмове, у одабраном друштву, моћи коначно да гледа из биоскопске фотеље и на великом платну. Биоскопске карте у свим биоскопима по симболичној цени од 200 динара.

У духу солидарности са планетарном пандемијом, цена карата за филмове ће током трајања акције у свим биоскопима бити по симболичној цени од 200 динара. Цена ће важити за све филмске пројекције.

Репертоар ће у свим биоскопима бити исти, а чиниће га двадесетак филмских наслова. У питању су филмови из текуће и претходне године, који су се издвојили својом гледаношћу и квалитетом, као и филмови којима је услед наступања пандемије, прекинуто биоскопско приказивање.

Након завршетка акције, од 15. јула, на репертоарима биоскопа наћи ће се и прве премијере.

„Филмски центар Србије снажно подржава ову акцију Секција дистрибутера и приказивача Групације кинематографије, посебно имајући у виду да смо се током ванредног стања обраћали Влади Републике Србије, са молбом за пружање помоћи њима, али и другим актерима филмске индустрије у Србији. Препознали смо да су дистрибутери и приказивачи први осетили прекид у раду, а да ће се последњи вратити нормализацији у пословању. Поред тога, ФЦС је уложио значајна средства и енергију у развој и осавремењивање биоскопске инфраструктуре широм Србије, и један од наших приоритета је да се ова грана филмске индустрије што брже опорави, али и побољша, након периода у коме није имала могућност да оствари приходе. Са задовољством се придружујемо овој сјајној иницијативи“ изјавио је директор ФЦС-а Гордан Матић.

Велику акцију „Повратак у биоскоп“, иницирале су Секције дистрибутера и приказивача у Групацији кинематографије које су упутиле молбу за подршку Филмском центру Србије и Привредној комори Србије, што су ове институције и прихватиле. Секције дистрибутера и приказивача чланице су Групације Кинематографије Привредне коморе Србије, која је део Удружења за креативну индустрију.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво