Шта су „Швиндлери“ швиндловали сазнаћемо вечерас

Прича о фиктивној паланци тридесетих година прошлог века и њеним проблематичним становницима, заснована на истоименом стрипу „Швиндлери“, вечерас добија епилог.

Швиндлери, црнохуморна бајка о преварантима са елементима вестерна, трилера, мелодраме, освојила је гледаоце оригиналном причом,  другачијом структуром и естетиком али и мноштвом драматуршких изненађења.

Расплет саге о менталитету као ванвременској категорији није лако предвидети, нити раслојити шаролике ликове у најделикатнијим ситуацијама.

„Трудили смо се да направимо једну серију која ће да забави људе. Која ће им дати тему за размишљање и да им да неке ствари које су различите од других садржаја који се нуде. Нама је била намера да испричамо причу о људима који, онако негде суштински, имају доброг у себи и постоји опација да се они промене и да тај шивндлерски занат не буде једино чиме ће се у животу бавити“ каже глумац Дејан Луткић, један од копродуцената серије.

Међу ликовима који су обележили Швиндлере је Соколија, моћна жена из сенке која мало говори, много ради, посматра, ослушкује.

„Људи пуне џепове, уместо своје душе, хране се сујетом уместо неком добротом, а то се све види у серији. Ово има једну изворну причу која иде из срца и онако ударац у плексус, јер у ствари се преиспитујемо и само као нека интроспекција о томе колико смо добри, колико нисмо добри. Мислим да је интрига је успела, швиндлери швиндлују“, инстиче глумица Бранка Пујић.

А да ли има штофа за кројење наставка?

„Има наравно. Швиндлери се баве оним феноменом из наших живота који је свеприсутан – преваром, претварањем, лажи и у том смислу они су неисцрпна тема за комедиографско, телевизијско па и стриповско истраживање“, напомиње сценариста Ђорђе Милосављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво