Безобразан начин цензуре за филм "Планета људи" који је скинут са Јутјуба

Пошто је контроверзни филм „Планета људи“ уклоњен са Јутјуба, Мајкл Мур, чувени документариста, и Џеф Гибс незадовољни су због цензуре.

Филм је посвећен тренутном стању планете и животне средине, али и критикама еколошког покрета, који је по мишљењу аутора филма кренуо погрешним путем. Најновији документарни филм „Планета људи“, чији је продуцент Мајкл Мур, а редитељ Џеф Гибс, уклоњен је са Јутјуба, иако је био бесплатан. Проблем су ауторска права на кадрове који трају четири секунде, а приказани су у филму.

Спорни су аргументи зелених извора енергије, енергије ветра и соларне енергије, који су неодрживи.

Филм је имао око осам милиона прегледа.

„Овај покушај уклањања нашег филма и спречавање јавности да га види је гадан чин цензуре политичких критичара планете. Злоупотреба закона о ауторским правима за гашење филма, који је отворио озбиљну тему за разговор о томе како су се делови еколошког покрета договорили са Вол стритом и такозваним 'зеленим капиталистима'“, истакао је Мур.

„У мом филму апсолутно нема кршења ауторских права. Ово је само још један покушај противника филма да одузму право на слободу говора. Преговарамо са Јутјубом, како бисмо решили проблем“, истакао је Гибс.

Мајкл Мур познат је по својим радовима којима разоткрива бројне глобалне трендове, а Гибс је био копродуцент још неких филмова овог документаристе.

Филм је постављен на Дан планете и био је бесплатан за гледање месец дана.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво