Џони Деп за РТС: Ћевапчићи и колеге из Србије су фантастични

Највећа звезда 70. Берлинала, Џони Деп представио је на фестивалу свој нови филм „Минамата“ који је сниман у Србији. У ексклузивном интервјуу за РТС говорио је о улози у том остварењу, али је открио и шта највише воли у Србији.

Упркос томе што Берлинале није концентрисано на холивудске звезде, својим сјајем и ликом који је отелотворио у Минамати, Џони Деп је привукао највећу пажњу светских медија.

У улози храброг и бескомпромисног Вилијема Јуџина Смита, америчког ратног фотографа који је у Јапану почетком седамдесетих година прошлог века забележио опасно тровање становника Минамате живом, за које је била одговорна моћна јапанска корпорација, још једном је изненадио фантастичном глумачком трансформацијом.

Јуџин Смит је био живописан, комплексан лик. Трагична, неспокојна особа. Деп каже да није било изазовно пренети Јуџинове особине и причу на екран јер он сам има веома сличне особине.

„Кад глумите неког ко је блистао током живота, делује као да се све сада дешава. Био је страствени уметник и свидело ми се што је био бодљикав, као човек-кактус. Али, то је развио јер је био осетљив. Дубоко је осећао сваку своју фотографију насталу у Минамати. Велика је одговорност глумити неког као што је Јуџин Смит“, истакао је амерички глумац.

Режиран као трилер-драма о тихој људској патњи и опасном Минамата синдрому, у стилу независних америчких филмова из седамдесетих, визуално импресиван, са кадровима у којима Београд има једну од главних улога, Минамата је, ангажована прича коју је режирао Ендрју Левитас.

Похвале за колеге из Србије и ћевапчиће

Велики део екипе која је радила на овом филму је из Србије. Левитас каже да је Србија као локација за снимање феноменална. За чланове екипе Левитас и Деп имају само речи хвале.

„Приче људи који су радили са нама су далеко од трагедије из Минамате, али Србија је свакако, као и цео регион, видела довољно ужаса. Кад гледаш филм, нешто мораш да осетиш, зато што си приморан да видиш и себе у тим околностима“, објаснио је Деп.

„Екипа је повремено била у сузама. Како су радили и страст коју су унели ушла је у ДНК овог филма. И наравно – храна је била фантастична“, открива редитељ Левитас док се Деп надовезује и прецизира шта је било посебно добро: „Ћевапчићи“.

Минамата је универзална прича о човечанству. Коментаришући могућност настанка неких нових покрета који би се више заузели за заштиту планете, Деп каже да је довољна само једна особа којој је стало да почне да се крње монструозне корпорације.

„Потом се прикључи још десет, па педесет, па њих двеста. А онда постану сила. Фасцинира ме то што људи имају моћ, само то још не схватају. Када су сложни, могу да приђу сваком ко је финансијски јак и утицајан. Људи су далеко моћнији од свих тих компанија, горњег ешалона. Ако нешто није у реду, треба да се боре“, поручио је Деп.

Филм о човеку који је желео да спасе свет Минамата, који ће вас подстаћи да више бринемо о нашој планети и здрављу људи, откупљен је за приказивање у Србији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво