Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтон поново заједно на филму

Филм „Терминатор: Мрачна субина“, чија је домаћа премијера заказана за 30. октобар, први пут после 28 година успео је да уједини добро познати трио: добитника Оскара сценаристу Џејмса Камерона и глумце из оригиналне поставе –холивудске звезде Линду Хамилтон и Арнолда Шварценегера.

Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтон поново заједно на филму Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтон поново заједно на филму

Тамо где је са причом стао у Терминатор 2: Судњи дан из 1991. године, сценариста Џејмс Камерон враћа се с најновијим наставком франшизе уступајући редитељску палицу Тиму Милеру, познатом по блокбастеру Дедпул (2016).

Шта је то што је прослављеног сценаристу Џејмса Камерона вратило за списатељски сто и уверило га да настави научнофантастичну причу о киборгу из апокалиптичне будућности, који долази у садашњост како би осигурао истребљење људске расе?

„Током година, наставио сам да се консултујем с људима који се баве вештачком интелигенцијом. Сви верују да ће се она усавршити толико да ће бити једнака или чак и већа од људског ума. Такође кажу да се неће претворити у Скајнет, али како ми то можемо да знамо?“, објашњава Камерон.

Размишљјући како вештачка интелигенција неометано наставља да се развија, Камерон практично никада није изгубио везу са причом.

Сценариста истиче да су први филмови о Терминатору имали циљ да озбиљно уплаше људе од могућности веома мрачне будућности.

„Овај филм бави се постојањем претње од реалне могућности сукоба људи са вештачком суперинтелигенцијом, што је данас много мање научнафантастика него што је то било 1984. или 1991. године“, наглашава чувени синеаста.

Редитељ и сценариста заједно су се сложили да је један од главних услова за наставак филма био повратак Линде Хамилтон пред камере.

„Мислим да нико од нас није могао да замисли неког другог у улози Саре Конор. Нисмо могли да повратимо Сару без Линде“, рекао је Камерон, а глумица истиче да се након дргугог филма о Терминатору осећала као да је комплетирала свој лик, од неприметног до жене-ратника и да након тога није имала потребу да поново ускаче у кожу чувене хероине.

„Последњих 28 година Сара се веома изменила и сада сам желела поново да је истражим“, закључила је Линда.

У глумачкој екипи су и глумци Наталија Рејес, Габријел Луна, Дијего Бонета, Мекензи Дејвис и други.

Карте за премијеру филма Терминатор: Мрачна субина су у продаји на благајнама свих биоскопа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво