Интригантна и контроверзна прича, филм „Писма из Венеције“

Костими Dоlce & Gabbana, накит Bulgari, аутентичне локације Венеције, у премијери филма „Писма из Венеције“, најављеној за 17.април у биоскопу „Синеплекс Ушће“

Новела чувеног британско-америчког писца Хенрија Џејмса „Писма из Венеције“ први пут је објављена на српском језику, у издању издавачке куће Космос. Књига носи корице истоименог филма, који ће се приказивати у нашим биоскопима од 18. априла.

„Ова књига је доживела највише позоришних и филмских адаптација у свету. Ми смо променили назив из оригиналног ‘Aspern Papers' у „Писма из Венеције“, како бисмо објавили књигу са истоименим филмом. Превод је свакако био преводилачки изазов, не само због стила, већ и због архаичности језика“, рекла је Теа Јовановић, уредница књиге.

„Биоскопски репертоар последњих неколико година није имао овакву љубавну причу, а посебно овако интригантну и контроверзну. Филм је сниман на аутентичним локацијама у Венецији, пружа веома занимљив приказ тог времена, са одличном глумачком поделом. Костиме у филму су радили Dolce &Gabbana, а накит је Bulgari, па је права посластица за гледаоце“, рекао је Марко Чкоњевић из филмске дистрибутерске куће „Fame Solutions“.

Књига и филм прате младог амбициозног писца Мортона Винта, док покушава да пронађе писма која је његов прерано преминули песнички идол, Џефри Асперн писао својој прелепој љубавници, Џулијани Бордор.

Деценијама након Аспернове смрти, Мортон одлази у Венецију и покушава да искористи њену сестричину Тину  не би ли открио тајну коју крије ова породица.

Књига је иначе написана на основу стварних писама које је чувени британски песник Перси Биш Шели писао посестрими своје жене Мери Шели (иначе списатељица која је написала Франкенштајна) - Клер Клермонт. Клер је била и љубавница Лорда Бајрона, а писма је чувала до смрти, живећи у изолацији.

Главе улоге у филмској адаптацији романа „Писма из Венеције“ тумаче, Џонатан Рис Мејерс, Џоели Ричардсон, Ванеса Редгрејв, а редитељ је Џулијан Ландеј.

Филм ће се приказивати у биоскопима широм земље од 18. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво