Драган Вујић Вујке коначно у главној улози: „Дочекасмо и ово...“

У оквиру српског такмичарског програма на овогодишњем Фесту публику очекује и филм „Пси умиру сами“, редитеља Николе Петровића.

Драгану Вујићу Вујкету је то прва главна улога на филму у 32 године дугој каријери, а глумац каже: „Дочекасмо и ово...“

„Мој професор Раде Марковић је говорио: 'Тешко је да трајеш.' Као голман у ватерполу мораш да радиш и рукама и ногама и да се стално одржаваш на површини. Ако примиш гол, ти си крив, а кад твој тим постигне погодак, ником ништа“, каже Вујке.

Без обзира на то, истиче да му је било задовољство да ради са младим глумцима на овом остварењу.

„Никола је стварао овај филм три и по године. Остаресмо у том смислу. Све што је народ видео да играм у Белој лађи је у овом филму 180 степени другачије. Играм инспектора који је човек из народа, од крви и меса. Има своје дилеме и проблеме. Ради на последњем случају пред одлазак у пензију“, наводи познати глумац.

Према његовим речима, читав филм одише једном атмосфером нордијских крими филмова, па је то вероватно разлог зашто су баш те земље заинтересоване за филм: „Што би рекао Хемфри Богарт: „Можда је то почетак једног дивног пријатељства...'“

Многи домаћи филмови који су се нашли у програму Феста снимани су у духу „мало пара, много музике" и са пуно ентузијазма.

„Највише ме радовао рад са младим, талентованим људима. Мира Обрадовић, која је моја филмска ћерка, већ је имала премијеру у Југословенском драмском. Никола Шурбановић, већ етаблирани млади глумац, који је на Стеријином позорју добио награду за најбољег младог глумца. Драгиња Милостић која је радила са Кустурицом. Ту су и стари асови, Жика Тодоровић, Милош Тимотијевић, Шепетковски“, наводи Вујке.

На крају, закључује, постојала је добра енергија и када се све то саставило произвело је овај филм.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво