Мири Бањац „Стабло живота"

Награда за животно дело која се додељује у оквиру Дана филма у Мостару уручена Мири Бањац. Добитник „Стабла живота" и хрватски глумац Ивица Видовић. На програму Дана филма десетак остварења из региона.

Фестивал Дани филма у Мостару, на којима ће бити приказан десетак филмова из региона, отворен је синоћ, а признање за животно дело „Стабло живота" добила је српска глумица Мира Бањац.

Признање за животно дело уручено је и глумачком великану Ивици Видовићу, који је у шали изјавио да је „признање прерано дошло, треба још пуно направити".

Филмски програм отворио је награђивани филм хрватског редитеља Антонија Нуића „Кењац" у којем играју Небојша Глоговац и Наташа Јањић, након чега је на програму био српски филм „Живот и смрт порно банде" редитеља Младена Ђорђевића.

На свечаном отварању градоначелник Мостара Љубо Бешлић симболично је уручио хрватском глумцу Шпири Губерини кључеве града.

Директор филмског фестивала у Мостару, глумац Славен Кнезовић рекао је да очекује да ће та четвородневна манифестација помоћи развоју културе у Мостару и да ће већ следеће године Мостар добити биоскопску дворану коју тренутно нема.

Биће приказани и филмови Никше Свиличића „Вирујем у Анђеле" и омнибус „Загребачке приче".

Последњег дана, у четвртак, на програму је филм Срђана Драгојевића „Свети Георгије убива аждаху", а Дане филма у Мостару затвориће овогодишњи победник Фестивала играног филма у Пули, филм Бранка Шмита „Метастазе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво