Микију Манојловићу награда у Алатри

„Свет је велики и спасење је иза угла" Стефана Командарева проглашен најбољим на Међународном филмском фестивалу „Сатурн" у Алатри, а Мики Манојловић добио награду за најбољу мушку улогу у том филму.

Награда за најбољу мушку улогу на Међународном филмском фестивалу „Сатурн", који је одржан у италијанском граду Алатри, додељена је глумцу Микију Манојловићу за улогу у филму Стефана Командарева „Свет је велики и спасење је иза угла". Ово остварење бугарско-немачко-словеначко-мађарске копродукције проглашено је најбољим на фестивалу.

Жири фестивала наградио је филм бугарског режисера јер приказује невероватно путовање кроз Европу у потрази за сећањима и прошлошћу, наводи се у званичном саопштењу.

Филм је базиран на истинитим догађајима и по истоименом роману Илије Трајанова, бугарског писца настањеног у Немачкој.

„Светът е голям и спасение дебне навсякъде", како назив филма гласи на бугарском језику, је прича о младићу Саши који доживљава саобраћајну несрећу. Родитељи погину, а он остаје у немачкој болници где покушавају да га излече од амнезије.

Његов деда стиже из Бугарске и њих двојица на бициклу крећу на пут Сашиног оздрављења, који води у завичај.

Фестивал у Алатри, одржан од 23 до 28. новембра, организује се од пре пет година.

Награде освојене на том фестивалу су осмо, односно девето признање које је Командаревљев филм добио до сада.

Претходно је на циришком Филмском фестивалу 2008. године добио награду публике, специјалну награду жирија на варшавском Међународном филмском фестивалу, награду „Дон Кихот" и „Нетпак", специјалну награда на филмском фестивалу „Црне ноћи" у Талину, награду публике и награду за најбоље бугарско филмско остварење на Међународном филмском фестивалу у Софији, као и награду жирија на Међународном филмском фестивалу у Бергену.

„Свет је велики и спасење је иза угла", домаћу премијеру имао је прошле године на фестивалу на Палићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво