„Валтер брани Сарајево" у Музеју „25. мај"

У Музеју „25. мај" бесплатна пројекција култног остварења „Валтер брани Сарајево", са Батом Живојиновићем у насловној улози.

Филм „Валтер брани Сарајево" редитеља Хајрудина Крвавца биће приказан вечерас у биоскопу Музеја „25. мај", у склопу циклуса партизанског акционог филма.

У саопштењу Музеја „25. мај" се наводи да је култни филм Хајрудина Крвавца, инспирисан причом о стварној личности, партизану Владимиру Перићу Валтеру, један од најгледанијих ратних филмова на територији целе бивше Југославије свих времена.

„У Кини се филм 'Валтер брани Сарајево' са успехом приказује већ четири деценије, а видело га је више од милијарду и по гледалаца", наводи се у саопштењу.

Улога у том остварењу главном протагонисти Велимиру Бати Живојиновићу донела је титулу Џона Вејна партизанског филма и интернационалну славу.

Хајрудин Крвавац (1926-1992) рођен је и умро у Сарајеву, које, упркос болести, није жело да напусти ни за време последњег рата на овим просторима.

Снимао је драматуршки једноставне, али искрене, забавне и емотивне филмове о класичним људским вредностима - пријатељству, оданости, циљу и херојству.

Његови најуспешнији филмови су „Диверзанти" (1967), „Мост" (1969), „Валтер брани Сарајево" (1972) и „Партизанска ескадрила" (1979).

Пројекције у склопу циклуса партизанског акционог филма, одржавају се сваке суботе до 19. децембра, од 18 часова у Музеју „25. мај".

Улаз на пројекције је бесплатан, а сви филмови ће бити приказани са енглеским титловима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво