Проглашени победници Фестивала филмског сценарија

Сценарио Ђорђа Милосављевића за филм „Изгредници“ победник је 42. фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи који се вечерас завршава свечаним уручењем награда у Амфитетру „Данило Бата Стојковић“. Друга награда припала је Димитрију Војнову за сценарио остварења „Едерлези рајзинг“, док је трећу добио Никола Пејаковић за филм „Месо“.

Сценариста Ђорђе Милосављевић је филмском причом Корени отворио Фестивал. Није се надао да ће га његови Изгредници и затворити. Више од сат времена после проглашења победника, вратио се у Врњачку Бању.

„На Фесту смо добили ту награду која је такође јако значајна. И мени за Врњачку Бању, просто награда у Бањи је нешто посебно за сваког сценаристу. Ја сам имао среће да два пута већ, са Небеском удицом и са Апсолутних сто добијем ову награду, али ово ми је најзначајнија свакако“, истакао је Ђорђе Милосављевић, сценариста филма Изгредници.

Другонаграђени Димитрије Војнов неће лично примити признање за филм Едерлези рајзинг јер увелико ради на новом филму.

„Ово је 11. награда овом филму. Филм је добио више награда у иностранству и на претходним фестивалима који су били у нашој земљи. А сценариста је, ово му је 3. година да добија награду“, рекао је Драгољуб Војнов, продуцент филма Едерлези рајзинг.

Трећа награда припала је Николи Пејаковићу за сценарио филма Месо. Жири, који је од 13. августа погледао десет филмова, једногласно је донео одлуку.

„Теме којима се они баве, комплексност филмова које смо имали прилике да видимо и професионалност тих самих сценарија као текстова, ми се бавимо и самим читањем текстова и упоређивањем са оним што је на крају у филму, показало је висок квалитет тих филмова, они су се издвојили, било је само питање редоследа“, објаснио је Иван Велисављевић, председник жирија Фестивала филмског сценарија.

Никола Пејаковић добио је Римски златник који град домаћин додељује за допринос Фестивалу филмског сценарија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво