Потписан уговор о наставку снимања серије „Месо“

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић и Бранкица Јанковић, директорка продукцијске куће „Босонога“ из Бањалуке потписали су данас у Врњачкој Бањи уговор о наставку снимања серије „Месо“ сценаристе Николе Пејаковића и редитеља Саше Хајдуковића, под називом „Кости“.

Пошто је као серија заинтригирала гледаоце, аутентична и снажна прича Месо преточена је у филм који осваја фестивале, од Врњачке Бање до Монтреала где ће наредних дана имати светску премијеру. Кости су нови изазов.

„Потпуно је нова прича, нови карактери, нови заплет. Бањалука је једино оно што спаја те две, односно три приче или три дела трилогије. Врло често ми се дешавало да људи кажу да је Месо црно. Као добра је серија, али је превише црна. Бојим се да ће Кости бити још црње“, каже сценариста и глумац Никола Пејаковић.

Радио-телевизија Србије поставила је стандард када је реч о квалитету домаћих серија и постала је највећи произвођач играног програма у региону. Публику, између осталих, чекају серије Корени, Јутро ће променити све, Војна академија. Јавни сервис иде корак даље, па ће тако серија Змајеви, моја генерација бити емитована на платформи РТС Планета.

„Мислим да смо драматично повећали производњу серијског програма. Године 2014. РТС је произвео 23 сата новог серијског програма, а сада производимо, негде од 2016. и 2017, као и у овој, отприлике 88 сати новог серијског програма, а то је скоро 3-4, тј. скоро четири пута више са буџетом који је за 16 милиона мањи него што је био те 2014. године“, истакао је Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а.

Снимање серије Кости почиње у фебруару следеће године. Серија је у програмској шеми 2020. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво