„Сан ургентне ноћи“ од суботе, 24. фебруара, на РТС-у

Данас је у библиотеци Ургентног центра најављен почетак емитовања серијала „Сан ургентне ноћи“ који ће гледаоци имати прилике да прате суботом од 17 часова на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Документарно-играни серијал Сан ургентне ноћи направљен је по истоименој књизи проф. др Предрага Митровића.

Серијал се састоји од 14 епизода које садрже по две несвакидашње приче лекара Ургентног центра које прате игране, динамичне реконструкције.

Видећемо приче о лекарима, победама, о великим људима који поносно и предано раде свој посао спасавајући свакодневно људске животе.

Присутнима су се обратили др Марко Ерцеговац, директор Ургентног центра, проф. др Предраг Митровић, према чијем роману серијал носи име, и Јована Ухрин, аутор серијала.

„Ово је посебан дан за све запослене јер ова останова је до сада углавном била приказивана као установа о којој се говори у бројевима. Колико је прегледа обављено у току 24 часа и да ли су надмашили фамозан број од хиљаду дневно. Ова емисија говори да поред бројева постоје веома озбиљни случајеви које решавају референтни и најбољи доктори ове регије који успевају да најтеже и најкомпликованије ситуације успешно решавају и пацијенте пошаљу кући на ногама“, рекао је др Марко Ерцеговац, директор Ургентног центра.

„Роман који је инспирација за ову серију настао је 2006. године тако што сам записивао шта ми се дешавало у лекарској соби, у једној амбулатни током једне ноћи. Пресрећан сам што је ова књига била инспирација за настанак овог серијала који је први у нашој земљи који приказује истините приче које се дешавају у овој установи“, истакао је проф. др Предраг Митровић, аутор књиге „Сан ургентне ноћи“.

У име продукцијске куће "Cinemagia production" која је реализована овај серијал, обратила се Јована Ухрин, аутор пројекта. Она је захвалила на сарадњи свима који су учествовали у стварању овог јединственог документарно-играног серијала, првенствено запосленима у Ургентном центру који 365 дана у години води најтежу борбу – борбу за људски живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво