„Патуљци са насловних страна“ стигли на велико платно

Најновија комедија по сценарију и у режији Милорада Милинковића „Патуљци са насловних страна“ премијерно је приказана у Центру „Сава“.

Да ли је сваки, па и живот главног јунака један велики ријалити? Шта је у свему стварно, а шта само измишљотина која доноси рејтинге? То су само нека од питања на која глумачка екипа кроз ликове филма тражи, а само главни, водећа звезда ријалити програма Три минута славе добија могућност и да пронађе одговор.

 „Тај Никола некако није ушао плански у све то, него га је живот гонио са леве на десну страну. Дошао је до шансе, прихватио је и стицаји околности у филму су га довеле да изађе из вртешке у којој се налази“, каже протагониста филма, глумац Гордан Кичић.

С друге стране, Жаклина, млада особа, изгубљена у времену, простору и маминој амбицији, ништа не чини да свој живот промени. Фиктивни свет Патуљака се ни по чему не разликује од оног из жуте штампе.

„Екипа људи која се оформила свуда у свету – познати као такви. Оно што је Ворхол рекао 'Свако ће имати пет минута славе'. Дошао тај моменат где људи ничим не завређују што имају простор и што је најгоре, неки млади људи и деца су под утицајем таквих људи данас“, истакла је глумица Милена Радуловић. 

Патуљци са насловних страна су црна комедија која никога не осуђује, пренаглашена радња и хумор служе као оштрица којом редитељ и сценариста презентује публици виђење ситуације али и каква ће бити будућност ако се ништа не промени.

„Мене је јако забављала кованица ријалити шоу зато што је она оксиморон сама по себи јер је шоу нешто што није реално, а реалност је нешто реално. Оно што је мене занимало је како би било да се то обрне – да не преносимо реалност у шоу, него да тај шоу пренесемо у реалност и како то изгледа неком ко то прави и живот почне да му се претвара у један ријалити шоу“, објаснио је Милорад Милинковић, сценариста и редитељ остварења.

Уз хумор и неочекиване обрте филм има и тежину драме, а глумачка екипа сматра да су људи, који су погледали филм, већ дали предност уметности а не неким патуљцима са насловних страна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво