„Пророку" највише номинација за европске Оскаре

Француски трилер „Пророк" номинован за шест награда Европске филмске академије, више него Оскаром награђени „Милионер са улице" Денија Бојла.

Трилер Жака Одијара „Пророк" (Un Prophete) чија се радња одвија у затвору, има највише номинација - шест - за награде Европске филмске академије (ЕФА), еквиваленте америчком Оскару, објавио је лист Варајети.

„Пророк" је номинован, између осталог, за најбољи филм, за режију, главног глумца (Тахар Рахим), сценарио и камеру, саопштено је на Филмском фестивалу у Севиљи, где су представљене номинације за награде Европске филмске академије.

Одијаров филм, који је већ добио Гран при у Кану ове године, прича о младом неписменом арапско-корзиканском мелезу, осуђеном на шест година робије и његовом „успону" у једној од затворских банди.

Британија има три кандидата за најбољи филм: „Милионера са улице" Денија Бојла који је већ освојио осам Оскара, „Акваријум" Андреа Арнолда" освајача канске награде жирија и „Читача" Стивена Долдрија.

„Милионер са улице" је номинован у пет категорија, а „Акваријум" и „Читач" у по три.

Победници 22. такмичења за награде ЕФА биће проглашени 12. децембра у Бохуму, у Немачкој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво