Непоправљиви господин Лисац

Цртаћ намењен деци и одраслима „Фантастични господин Фокс", снимљен је на основу истоимене дечје књиге Роалда Дала. Филм говори о лисцу крадљивцу, који покушава да се промени када заснује породицу. Ипак, неће моћи да побегне од своје праве природе, па ће навући бес тројице фармера, који не бирају средства да би му се осветили...

Филм Веса Андерсона „Фантастични господин Фокс" (Fantastic Мr. Fox) је анимирана адаптација дечје књиге Роалда Дала из 1970. године, за коју су гласове позајмили Џорџ Клуни, Мерил Стрип, Овен Вилсон и Бил Мареј, између осталих.

Насловни лик (Клуни) овога филма је са једне стране неваљалац, бараба и непоправљиви лопов.

Такође, он се брине о породици и због њих покушава да се понаша исправно.

На почетку филма госпођа Фокс (Мерил Стрип) каже своме мужу да је трудна, а господин Фокс одлучи да је време да се „раскрсти" са лоповлуцима из прошлости.

Дванаест „лисичијих година" касније, Лисац ради као новинар, али сумња да нико не чита његову колумну.

Господин и госпођа Лисац имају минијатурног и слабашног сина Еша (Џејсон Шварцман).

Oн је несрећан, јер мисли да не испуњава очева очекивања, а ситуација се још више погоршава када им у посету стигне савршени рођак Кристоферсон (Ерик Андерсон, режисеров брат), који је у свему бољи од Еша.

Пошто жели најбоље за своју породицу, господин Лисац је купио дрво (испод којег станују), иако му је адвокат Јазавац (Бил Мареј) саветовао да то не чини, јер превише кошта.

Убрзо, проблеми са новцем приморавају господина Фокса  да се врати старим навикама и да заједно са ексцентричним опосумом Кајлијем (Воли Володарски) „одради последњи велики посао".

Њихове жртве су три најопаснија фармера километрима унаоколо, Богис, Банс и Бин (Мајкл Гамбон), који неће мирно прихватити да их пљачкају, већ покрећу прави рат против господина Лисца, а његова породица и пријатељи су приморани да беже.

„Фантастични господин Лисац", чији је буџет био 30 милиона долара, добио је претежно добре критике филмских експерата.

Премијера је била 13. октобра на Лондонском филмском фестивалу, а приказивање у САД почиње од 13. новембра.

Ово није прва екранизована књига Роалда Дала, пошто је 2005. године на основу његове приче снимљен филм „Чарли и фабрика чоколаде", са Џонијем Депом у главној улози.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво