„Сага о Вешцу“ постаје серија у продукцији „Нетфликса“!

„Сага о Вешцу“, како се зове серијал романа пољског писца Анджеја Сапковског, биће претворена у серију у продукцији „Нетфликса“, а за специјалне ефекте биће задужена компанија "Platige Image S.A.".

Један је од најуспешнијих романа у жанру епске фантазије, а по мотивима из књиге настала је и једна од најпопуларнијих и најнаграђиванијих видео-игара у историји.

„Анджеј Сапковски је створио невероватан и упечатљив свет. Чаробан. Не можемо да опишемо колико смо сви узбуђени што ћемо радити драмску адаптацију“, рекао је Ерик Бармак, потпредседник „Нетфликса“. 

„Одушевљен сам што ће 'Нетфликс' да ради адаптацију мојих прича и остати доследан изворном материјалу и тематици коју сам писао више од 30 година“, рекао је Сапковски у званичном саопштењу.

„Узбуђен сам због будуће сарадњем, као и тима којем ће бити поверен да оживи ликове“, истакао је пољски писац.

Извршни продуценти на пројекту су Шин Данијел и Џејсон Браун, а специјални ефекти поверени су студију "Platige Image S.A.", који има неколико номинација за Оскара.

Није званично речено да ли ће бити играна серија са компјутерски генерисаним елементима или ће у потпуности бити компјутерски генерисана. Ипак, највеће шансе су да буде прва опција, попут Игре престола.

Још једна добра ствар за читав пројекат јесте што је исти студио радио на интроима у видео-играма Вичер, а режирао их је Томас Багински, који ће такође бити један од режисера на серији.

Сага о Вешцу прати Гералта од Ривије, једног од вештаца, реда појединаца који су подвргнути хемијским мутацијама од којих, уколико преживе, развијају посебне особине и надљудске способности.

Вешци се баве убијањем чудовишта која прете обичном народу, али је Гералт другачији, а са тиме су и његове авантуре занимљивије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво