Први Шумадијски филмски фестивал од 15. до 18. децембра

Са фокусом на дебитантским филмовима младих аутора, од 15. до 18. децембра, у Крагујевцу ће бити одржан први Шумадијски интернационални филмски фестивал. На програму 18 остварења европске и домаће кинематографије.

Идеја фестивала је „од младих ка младима“, а програм у Дому синдиката и Дому омладине у Крагујевцу биће подељен у две селекције - дугометражни и краткометражни филмови који ће бити у конкуренцији за награду публике града Крагујевца.

Биће приказано 10 дугометражних остварења европске и домаће кинематографије и осам краткометражних филмова српских аутора.

Публика ће имати прилику да погледа дугометражне филмове из Аустрије, Црне Горе, Француске, Босне и Херцеговине, Италије, Немачке и Србије, који су добро примељени од стране публике и критике.

Од домаћих остварења на програму ће бити Влажност редитеља Николе Љуце, Панама Павла Вучковића и Инкарнација Филипа Ковачевића у коме главну улогу тумачи крагујевачки глумац Стојан Ђорђевић, а ту је и редитељски првенац Ивана Мариновића Игла испод прага снимљен у црногорско-српској копродукцији.

Краткометражни филмови су на репертоару последња два дана фестивала, 17. и 18. децембра у Дому омладине.

Цена улазница износи 100 динара за један фестивалски дан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво