Комичне тајне породице Рицо

Комедија „Градско острво" говори о породици, наизглед обичној и незанимљивој. Ипак, изглед вара, а сви чланови крију своје тајне. Филм, у којем главну улогу тумачи Енди Гарсија, у Србији ће премијерно бити приказан 4. новембра, на „Синеманији".

Градско острво (мало острво са око 4500 становника, које спада у Бронкс) можда изгледа као успавана и мирна заједница, али се иза затворених врата ипак крију многе тајне.

Истоимени филм, са Ендијем Гарсијом и Џулијаном Маргулиз у главним улогама, говори о дисфункционалној породици радничке класе, која живи на једином рибарском острву у Њујорку.

Отац Винс проживљава кризу средњих година, мама Џојс се осећа запостављеном, а тинејџери Вивијан и Вини такође крију сопствене тајне.

Винс Рицо (Енди Гарсија) је рођен и одрастао управо на Градском острву. Ради као чувар у затвору, али се потајно нада да ће постати глумац.

Сваке недеље похађа часове глуме, али својој жени говори да иде на покер.

Џојс зна да та прича није истинита и да њен муж нешто крије, али наравно, она претпоставља да је Винс вара са другом женом.

Истовремено, ћерка Вивијен (Доминик Гарсио-Лоридо) скрива од свих да заправо ради као стриптизета, док је син Вини (Езра Милер) опседнут пуначким женама, а омиљене су му оне од преко 100 килограма.

Винса ће такође прогонити грешка из прошлости, када препозна једног од затвореника.

То је Тони Нардела (Стивен Стрејт), његов син, кога је добио и напустио пре него што је оженио Џојс.

Када Тонија пусте на условну казну, Винс га доводи кући, али никоме не одаје о чему је заправо реч.

И док се „фрајер" Тони без мајце шета по кући, у којој је сам са Џојс, лепа колегеница са часова глуме (Емили Мортимер) убеђује Винса да се окуша на аудицији за филм Мартина Скорсезеа.

Напослетку, све тајне ове породице ће бити разоткривене у драматичном климаксу.

Критичари сматрају да је радња филма помало предвидљива, али ипак хвале глуму Гарсије, Маргулизове, Милера и Алана Аркина, који игра професора глуме.

Сценарио и режију овог остварења потписује Рејмонд Де Фелита.

„Градско острво" имало је премијеру на овогодишњем Трајбека филмском фестивалу у САД, док је прво приказивање у Србији заказано за 4. новембар, у склопу „Синеманије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво