Додељене Скрим награде

Награђена најбоља ТВ и филмска остварења у жанру хорора и фантастике. Највише признања за телевизијску серију „True blood" и филм „Сумрак", док је главни трофеј добио филм „Звездане стазе".

Обожаваоци прерушени у вампире, зомбије, чудовишта и мумије похрлили су у суботу на доделу награда за филмска и ТВ остварења у жанру научне фантастике, хорора, фантазије и дела инспирисаних стрипом.

У организацији телевизије Спајк, на церемонији су додељене награде Скрим (врисак).

Ултимативну врисак награду (најзначајнију на церемонији) добио је филм „Звездане стазе", а признање је у име редитеља Џеј Џеј Абрамса примио Вилијам Шетнер (оригинални капетан Кирк).

Трофеје су уручивале и звезде као што су Џесика Алба, Харисон Форд, Морган Фриман и Кристина Ричи.

Такође, церемонији је присуствовао и гитариста „Ролинг Стонса" Кит Ричардс, који је поздрављен овацијама кад му је глумац Џони Деп доделио награду Бесмртни рокер.

„Свиђа ми се назив жива легенда, то је сасвим у реду, али бесмртан - то је још боље", изјавио је Ричардс уочи доделе признања.

Након тога, Квентин Тарантино је уручио награду за животно дело (Геније за плашење) редитељу филма „Ноћ живих мртваца", легендарном Џорџу Ромеру.

Награду за животно дело у категорији стрипа добио је Стен Ли, творац незаборавних јунака попут Спајдермена, Фантастичне четворке и Хулка.

Највише признања за „True blood", „Сумрак" и „Трансформерсе"

Телевизијска серија „True Blood" добила је четири награде - за најбољи ТВ шоу, најбољег негативца (Александер Скарсгард) и за најбољег глумца и глумицу у хорору.

То су Стивен Мојер и Ана Паквин, а иначе, њих двоје су пар и у приватном животу.

Филм „Сумрак" је такође добио четири признања, међу којима су за најбољи фантастични филм, као и награда за најбољи деби Тејлору Лаутнеру.

Остварење „Трансформерси: Освета пораженог" добило је три трофеја: за специјалне ефекте, Меган Фокс је проглашена за најбољу глумицу у неком научно фантастичном филму, а Изабел Лукас је награђена као најбоља дебитанткиња.

За Скрим награде љубитељи хорора, фантастике и стрипа гласају преко Интернета, а трофеји се додељују и у категоријама: најбољи негативац, најбољи суперхерој и најнезаборавнија сцена касапљења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво