Читај ми!

Баба наставила да се чешља – пала прва клапа наставка!

У Медвеђи код Трстеника почело је снимање прве од 12 епизода новe сезоне „Село гори, а баба се чешља“. Серија која прати судбину житеља малог села у Поморављу, који настоје да сачувају огњиште упркос тешким временима, једна је од најгледанијих у историји српске телевизије. Прва клапа је пала у присуству челних људи наше куће.

После пет година, окућница Боже Алурца у Медвеђи поново је адаптирана у домаћинство Златане и Милашина из Петловца.

Глумица Олга Одаловић сматра да су заслужили да наставе: „То говори негде и тај рејтинг, публика која то воли да гледа.“

Упоредо са серијом снима се и играни филм Браћа по бабине линије, чија се премијера очекује у фебруару.

„Ми ћемо видети малтене цео ансамбл Села, али ће ту бити и доста нових улога и доста нових судбина. У сваком случају верујемо да ћемо направити занимљив, атрактиван, квалитетан, озбиљан и рекао бих веома вољен и гледан телевизијски програм“, каже аутор серије Радош Бајић.

Од 2007. године, за четири сезоне приказано је 89 епизода серије. Овог лета је репризирана по трећи пут.

„Она је на моје задовољство тукла четири турске серије које су неке друге телевизије узеле управо да би нас потукле. Нису успели тиме јер људи у Србији очигледно највише воле да гледају домаће серије. И зато РТС треба да ради то“, истиче генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

„Ми смо већ спремили одређену зимницу културно-уметничких програма за ову годину. Сада смо данас овде у припреми зимнице за следећу сезону“, додаје Небојша Брадић, главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а.

Са краћим прекидима и на више локација биће снимљено 12 епизода, чије приказивање почиње следеће јесени.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво