Кинези одредили кандидата за Оскара

Нови филм Чејна Кејгеа "Forever Enthralled", који говори о оперском певачу Меј Ланфангу, биће кинески кандидат за Оскара. То је трећи пут да се овај редитељ налази у конкуренцији за награду америчке филмске академије. Насловну улогу тумачи Леон Лај.

Филм "Forever Enthralled" (могућ превод је "Заувек очарани") Чена Кајгеа кинески је кандидат за Оскара за страни филм, објављује дневник Варајети.

У филму о пекиншкој оперској звезди Меј Ланфангу, главну улогу игра певач Леон Лај.

Филм се у биоскопима приказује од 4. децембра и до сада је зарадио 17 милиона долара.

Ново остварење Чена Кајгеа за кандидата за Оскара одабрала је Канцеларија за филм при кинеској Државној администрацији за радио, филм и телевизију.

То ће бити Кајгеов трећи покушај да добије Оскара, после филмова "Збогом моја конкубино" и "Обећање", који су се такође надметали за награду америчке академије за филм.

Рок за одабир кандидата за Оскара за страни филм је 1. октобар.

Номинације ће бити саопштене 2. фебруара, док је свечана додела Оскара заказана за 7. март.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво