Звездана екипа филма "Девет"

Глумачка екипа жељно ишчекиваног филма „Девет", редитеља Роба Маршала, састављена је од све самих звезда - у њој чак шест добитника Оскара. Екипу предводи двоструки добитник награде Америчке академије Данијел Деј-Луис. Сценарио овог мјузикла инспирисан је легендарним филмом „Осам и по" Федерика Фелинија.

Од мјузикла „Девет" много се очекује. И пре него што је снимљен, многи су га видели у најужем избору за Оскара. Са добрим разлогом.

Редитељ филма је Роб Маршал, познат по раду на Бродвеју, више пута номинован за награду Тони и једном за Оскара, за режију филмске верзије мјузикла „Чикаго".

Глумачку екипу предводи двоструки оскаровац, Британац Данијел Деј-Луис, а друштво му прави група сјајних дама - Никол Кидман, Марион Котијар, Пенелопе Круз, Џуди Денч, Софија Лорен - свих пет су добитнице Оскара. Ту су и Кејт Хадсон и певачица Стејси „Ферги" Фергусон из групе „Блекајд пис".

Сценарио је био инспирисан филмом „Осам и по" Федерика Фелинија.

Наиме, покојни сценариста и редитељ Ентони Мингела је са Мајклом Толкином написао текст базиран на књизи Артура Копита, која се такође зове „Девет", а која је, са друге стране, изведена из представе Марија Фратија, инспирисане Фелинијевим аутобиографским филмом „Осам и по".

Све у свему, „Девет" говори о редитељу који је у креативној кризи док покушава да сними филм, растрзан између жеља и захтева жена у његовом животу. Супруге, љубавнице, чак и његове покојне мајке...

Редитеља Гвида Континија глуми Данијел Деј-Луис, његову жену Марион Котијар, љубавницу Пенелопе Круз, његову музу глуми Никол Кидман, а пријатељицу и костимографкињу Џуди Денч.

Кејт Хадсон појављује се у улози новинарке модног магазина, Софија Лорен глуми Гвидову мајку, док се Ферги појављује у улози проститутке са којом је „имао посла" у младости.

Занимљиво је да је за главну улогу првобитно био планиран Хавијер Бардем који, међутим, због исцрпљености није могао да буде спреман за снимање у предвиђеном року.

Судећи према текстовима који су се у медијима појављивали пре, за време и после снимања, интересовање глумачких звезда за овај филм је било огромно.

Кејти Холмс и Деми Мур су биле на аудицији за улоге у овом филму, али нису прошле.

Антонио Бандерас који на Бродвеју, у позоришној верзији глуми Гвида Континија, у више наврата је изјавио да је „разочаран" што улогу није поновио и на филмском платну.

Дакле, Роб Маршал има је прилику да "пробере" међу најбољима. Судећи према броју Оскара које су освојили глумци из финалне екипе, одабрао је добро.

Америчка премијера филма заказана је за 25. новембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво