Читај ми!

Оскари 2015: Ко је све заборављен?

Данас су у Лос Анђелесу објављене номинације за овогодишњу, 87. по реду доделу Оскара. На листи номинованих има доста одсутних како међу филмовима, тако и међу глумцима и глумицама које ће се 22. фебруара надметати са престижну награду Америчке филмске академије.

Према писању стране штампе, највише је изненадио изостанак анимираног филма Лего чији су фанови своје незадовољство испољили на друштвеним мрежава, тврдећи да је реч о „великој неправди“ и тражећи објашњење од Америчке филмске академије.

Међу остварењима која су добила шансу да освоје Оскара нема филма Foxcather, драме снимљене по истинитом догађају Бенета Милера који се, пак, нашао међу номинованима у карегорији за најбољег редитеља, као и главни глумац Стив Карел коме се осмехује златна статуета за најбољу мушку улогу.

Велико разочарење вероватно је доживео и Кристофер Нолан чија свемирска епопеја Интерстелар није ушла у ужи избор Академије, премда је остало два неупражњена места (номиновано је осам од 10 могућих филмова).

Очигледно да се члановима Академије није превише допала мешавина жанрова - блокбастера и научне фантастике, у овом филму који је номинован само у техничким категоријама.

Нолан је 2010. године био номинован са филмом Почетак, али је награда отишла Краљевом говору.

Нема ни филма Најнасилнија година Џ.К.Чандора, као ни трилера Ишчезла Дејвида Финчера. Једино је Розамунд Пајк успела да обезбеди номинацију у категорији најбоље глумице.

Двоструки добитник Оскара (Неопростиво, Девојка од милион долара), Клинт Иствуд неће ове године моћи да конкурише за трећи трофеј за најбољег редитеља за филм Амерички снајпериста, мада би ипак могао да се попне на позорницу Долби театра с озбиром да се његова ратна драма нашла у трци за Оскара.

Иако је доживео велики успех у Америци, зарадивши више од 101 милиона долара, филм Unbroken у режији Анђелине Џоли није успео да се уврсти међу номиноване, а ни сама глумица није номинована за улогу зле виле у Грдане у филму Роберта Стромберга.

Заборављена је и Џенифер Анистон мада је важила за фаворита за номинације захваљујући улози у филму Cake Данијела Бернза.

Од глумаца за које су многи били уверени да ће им имена бити прочитана данас у Лос Анђелесу су и Дејвид Ојелово који игра Мартина Лутера Кинга у драми Селма и сјајни Џејк Џиленхол у филму Nightcrawler Дена Гилроја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво