Редитељ на београдској премијери „Браће Блум"

Београдска премијера филма "Браћа Блум" заказана је за 23. септембара, а присуствоваће јој и редитељ Рајан Џонсон. Филм са Едријеном Бродијем, Рејчел Вајс, Марком Руфалом и Ринко Кикући сниман је великим делом у Београду и околини.

Амерички редитељ Рајан Џонсон присустоваће београдској премијери свог филма "Браћа Блум", која је заказана за 23. септембар у биоскопу "Колосеј", најавила је домаћа дистрибутерска кућа "Синеарс".

Филм "Браћа Блум", са Едријеном Бродијем, Рејчел Вајс, Марком Руфалом и Ринко Кикући у главним улогама, сниман је великим делом у Београду и околини, као и у Црној Гори, и представља прво страно филмско остварење које је после много година снимано код нас.

У филму учествује и бројна домаћа филмска екипа, а мање улоге добили су и Јосиф Татић, Дубравко Јовановић, Бранка Пујић, Ана Софреновић и Мира Бањац.

"Браћа Блум" су снимљена код нас у сарадњи са домаћом компанијом "Work in Progress", а премијеру филма и долазак Џонсона у Београд подржао је USAID Пројекат за развој конкурентности Србије, који од октобра 2007. ради са сектором филма и продукције.

Пројекат, у сарадњи са српским продуцентским компанијама, бави се промовисањем предности Србије као дестинације за стране продукције и у сарадњи са филмском индустријом покренуо је промотивну кампању "Film in Serbia", као и интернет сајт www.filminserbia.com.

Пројекат је подржао оснивање Српске филмске асоцијације, која ради на привлачењу иностраних продукција у нашу земљу и промоцију српских продуцентских компанија на многим специјализованим сајмовима, укључујући и Продуцентску мрежу у Кану, Амерички сајам филмских локација, Сиграф фестивал у Лос Анђелесу и многе друге који су до сада резултирали уговорима од 13.5 милиона долара.

У новом Џонсоновом филму, Броди и Руфало играју браћу, професионалне преваранте који желе да своју каријеру окончају уносном обманом ексцентричне богаташице Пенелопе, у спектакуларној авантури која ће их одвести на пут око света.

Филм ће на редовном биоскопском репертоару бити од 24. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво