Плашите ли се Меган Фокс?

Уколико је одговор на питање постављено у наслову: "Не", следи савет "Требало би!". Наиме, у новој хорор-комедији "Џениферино тело" Меган Фокс игра средњошколку која прождире младиће - дословно! Сценарио за филм написала је Дијабло Коди, бивша стриптизета, која је награђена Оскаром за филм "Џуно".

Нови филм Меган Фокс је хорор, са елементима црне комедије, "Џениферино тело" ("Jennifer's Body"), који је премијерно приказан на Филмском фестивалу у Торонту.

Меган глуми Џенифер Чек, најлепшу и најпопуларнију девојку у школи. Све девојке желе да се друже са њом, а сви момци да спавају са њом...

Аманда Сејфрид, позната по улози у филму „Мама миа", глуми Ниди Лезницки, њену најбољу пријатељицу још од детињства. Ниди је сушта супротност Џенифер - разредни „штребер", коју нико не примећује.

Заплет филма почиње када њих две оду на концерт рок групе, у чијег је певача Џенифер заљубљена.

Ноћ се завршава чудном несрећом и пожаром, који је однео велики број живота. Оно што је већини непознато, јесте да су чланови бенда одлучили да Џенифер жртвују ђаволу, у замену за успех.

Проблем је у томе што Џенифер није девица, тако да жртвовање изазива нежељене последице.

Њено тело запоседа демон који се храни људским месом. Џенифер заводи младиће из своје средње школе који тако, уместо у њеном кревету, завршавају у њеном - стомаку.

Филм ће се у биоскопима у Северној Америци појавити од 18. септембра, а причу за филм је написала Дијабло Коди, бивша стриптизета, која је 2008. године за филм "Џуно" добила Оскара за најбољи сценарио.

Дијабло Коди је тада својом креативношћу одушевила филмске критичаре, тако да је нови наслов привукао велику пажњу.

Међутим, општи је утисак да овај хорор није оригиналан као њен прошли филм и да се само због бритког хумора издиже изнад уобичајених остварења тог жанра.

Филм је сатиричан приказ многих клишеа, уобичајених за хороре чији су главни ликови средњошколци.

Ипак, очекује се да ће окорели љубитељи жанра страве и ужаса бити задовољни причом о средњошколској лепотици, која се претвара у канибала и прождире младиће који желе да спавају са њом.

Оштрим критикама била је изложена и редитељка Керин Кусама, којој је замерено што је инсистирала на претераној глуми, тако да су ликови претворени у карикатуре.

Претпоставка је, ипак, да је Кусама тиме желела да нагласи комично у филму, пре него оно страшно:

На крају, критичари закључују да је филм технички коректно урађен, тако да није потпуни промашај, али напомињу да ће бити разочарани сви који су били одушевљени раним радовима сценаристкиње Дијабло Коди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво