Читај ми!

„Залет“ на светским фестивалима

Нискобуџетни филм „Залет“ настао је из жеље две глумице да дођу до улоге у филму Емира Кустурице. Милена Предић и Маша Дакић дошле су до славног редитеља, али је уместо њих улогу добио он, а уметнице се спремају да своје остварење представе на филмским смотрама у Немачкој, Португалији, Америци и, наравно, у Дрвенграду.

Са добрим залетом може се високо одскочити. Али Милена Предић и Маша Дакић нису баш то планирале, када су пре три године кренуле на Мокру Гору.

Две младе глумице желеле су да очарају Емира Кустурицу. Своје искуство, непланирано, преточиле су у филм.

Остварење говори о плановима, жељама и страховима две младе глумице. Желе да оду на „Кустендорф". Без пара су, па се сналазе за превоз и смештај. Циљ је да добију улогу.

Када схватају да Кустурица није препознао њихов таленат, одлучују да оне улогу дају њему.

„Филм је потпуно биографски, све како се десило, тако смо написале и зато смо се охрабриле да се потпишемо као сценаристкиње. Поред продуцентске улоге, поред глумачке, шминкерске, биле смо и реквизитери, декоратери, ма све смо биле, зато смо се и потписале", рекла је Милена Предић.

Проблеми су почели питањем: „Ко ће то да плати?" Помоћ Општине Панчево није била довољна, па је од залета настао заплет.

„Пошто смо тражиле малу суму новца, мислим да је то било нешто што је одавало неку врсту неозбиљности, а тако велики људи као што је Кустурица су укључени у пројекат. Па онда сад ти тражиш 3.000 евра, па као који је то филм за ту суму, кад игра Емир Кустурица", објаснила је Маша Дакић.

Новац су некако сакупиле, кажу, муке су вределе труда јер долази време када глумци неће моћи само да чекају понуде.

Милена и Маша сада хватају ниски старт за међународне фестивале. После Дрвенграда, чекају их Немачка, Португалија и Америка.

Ширу причу погледајте у емисији Око магазин у уторак у 18.25 часова на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво