Читај ми!

Кадети „Војне академије“ добили „вољно“

Завршена је прва сезона „Војне академије“, једне од најгледанијих домаћих серија на РТС-у у последњих 10 година. Рис, Стошић, Клисура, Џаковић, Лаки, Зимче, Шаша, Надица и Роксанда срешће се поново следеће године.

Потврдивши очекивање публике, серија Војна академија, нашла је своје место међу десет најгледанијих домаћих играних телевизијских серија приказаних на РТС-у од 2002. до 2012. године.

Сваке суботе на Првом програму РТС, серију је гледало два милиона гледалаца, односно трећина Србије.

„Заиста нам је драго да је серија постигла велику гледаност. Реакција публике је најбољи доказ за то и чињеница да су гледаоци, посебно млађа популација, препознали праве вредности о којима серија и говори", рекла је глумица Тијана Печенчић гостујући у Дневнику РТС-а.

Серија је подигла углед школовања српске војске и вратила неке заборављене вредности као што су част, храброст и поштење.

У прилог томе говори и повећано интересовање за овогодишњи упис у Војној гимназији и на Војној академији, иако се нажалост многих изврсних кандидата, прима знатно мањи број.

„Ова серија је била најпопуларнија у старосној доби од 15 до 19 година. Желим да верујем да серија доноси једну нову генерацију младих глумаца и мислим да публика подржава то", рекао је глумац Бојан Перић.

„Посебну захвалност заслужује продуцент Неле Гарић, који је препознао чињеницу да институције Војна академија и војска Србије, сажимају све оно што је часно у нашем друштву", додао је Перић који у  серију тумачи Стошића.

Колико је популарна серија можемо видети и кроз штампане медије али и онлајн друштвене мреже.

Јунаци серије нашли су се на десетине насловних страна недељних магазина, више стотина новинских текстова и у бројним радио и ТВ емисијама.

Током посете основним и средњим школама, у Параћину и Свилајнцу, на хиљаде ученика тражило је аутограме од глумаца са истим усхићењем са којим се дочекују и наши успешни и омиљени спортисти.

Рис, Стошић, Клисура, Џаковић, Лаки, Зимче, Шаша, Надица, Роксанда, главни ликови у Војној академији, понели су ореол који су седамдесетих година прошлог века остварили Бане Бумбар, јунак серије Грлом у јагоде, као и Тихи, Прле и Марија у незаборавним Отписанима.

„Ми имамо ликове који су потпуно различити, а који су под кровом Академије једнаки и то је оно што је публика препознала. Надам се да ће сви бити задовољни наставком, који ће уследити", објаснио је Бојан Перић.

Због оваквог успеха серије, наметнута је потреба за снимањем наставка који би пратио академски живот ових јунака на трећој и четвртој години студија.

„Захваљујем се свим гледаоцима који су нас подржали, који су пратили емитовање серије 16 недеља, а желео бих да истакнем да је 16. епизода посебна, јер траје дуже у односу на остале и представља један велики увод у другу сезону", додао је Перић.

У продукцијској кући НИРА припреме за снимање новог серијала су у току, а емитовање се очекује крајем следеће године.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво