Читај ми!

Када се љубав и таленат помешају – настаје Дијамант

Можете ли да замислите неки колач, торту или било коју посластицу у коју није умешана љубав?

Посластичарство је права уметност, а компанија „Дијамант“ препознала је значај ове професије и већ пет година кроз пројекат „Млади посластичар“ пружа прилику средњошколцима да развијају таленте које поседују, уз светски познатог посластичара и ментора на такмичењу Здравка Гавриловића.

Преко 150 средњошколаца у Зрењанину, Панчеву, Београду, Врњачкој Бањи, Нишу, Лесковцу, Новом Бечеју, Кули, Смедереву и Шапцу у интерним школским радионицама заједно са Здравком испекли су и направили преко 50 различитих врста колача, а најбољи међу њима освојили су вредне награде.

Рецепт за најбољи колач, али и рецепт за успешан пословни пут можемо видети на примерима победница такмичења. Осим што деле исто име, Милице деле и исти ентузијазам и креативност захваљујући којима су оствариле своје жеље. Таленат који поседују усмериле су на развијање каријерних путева и показале да младе године нису препрека за постизање великих успеха.

Милица Ђурђевић, победница првог циклуса такмичења истиче да је освајање првог места било посебно важно и да је захваљујући свему што је научила успела да своју каријеру настави у струци, у неким од најпрестижнијих ресторана. Имала је част да буде једна од чланица жирија где је оцењивала своје колеге, међу којима је била још једна Милица, победница четвртог циклуса такмичења.

Милица Менићанин верује да јој је победа помогла да унапреди своје вештине, а подршку родитеља наводи као кључну за остваривање сна.

Имењакиње се слажу да се њиховом таленту највише радују укућани, који су увек први у дегустирању посластица.

„Дијамантове“ младе звезде, победнице такмичења, доказ су да упорношћу и марљивим радом можемо остварити све своје циљеве, а потрагу за новим талентима наставићемо у новим циклусима такмичења.

Умешајте љубав у сваки посао којим се будете бавили и успех је загарантован!

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво