Читај ми!

Шта да спакујете када кренете са децом на одмор

Како да путовање са децом буде одмор и за родитеље? Како испланирати пут, зашто не кретати ноћу и шта све понети? Савете родитељима дају Бојана Станојевић, мама два дечака и Снежана Малешев, патронажна сестра и предавач у бесплатној школи родитељства „Бебологија“.

Осим гардеробе, Бојана Станојевић наводи да не креће на пут и без чувеног „Четири П“ – пасош, паре, пуњач и путно осигурање. Сматра да је за добро паковање најважнији спискови и добра припрема.

План припрема за путовање треба да буде осмишљен из позиције детета, односно у зависности од његовог узраста, напомиње Снежана Малешев, патронажна сестра. Према узрасту детета бирамо и дестинацију, као и период када ћемо путовати. Начин како ће путовати на жељено одредиште, такође треба прилагодити детету.

„Авион би био најудобнији избор, затим путнички ауто, воз, а аутобус, поготово када су бебе у питању, је нешто што би требало на сваки начин избећи“, додаје Малешев.

Децу током пута анимирати уз игре – на слово на слово, певати песмице, причати о дестинацијама које ће посетити.

Деца се у путничком аутомобилу увек морају возити у ауто седишту, а Јелена Билић, саветница за ауто-седишта је објаснила како да их правилно поставите.

Путна апотека : сируп за темп; крема са заштитним фактором; сируп за алергију; средство за дезинфекцију; физиолошки раствор; газа 5x5; шарени фластери.

Снежана Малешев напомиње да деца до шест месеци не би уопште требало да се сунчају. Децу старију од шест месеци мажемо кремама са заштитним фактором, али их и даље склањамо са директног сунца. На плажи се остаје до 11 сати и на плажу се враћа после 17 часова.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво