Читај ми!

Од Каракаса до Трста – како изгледа мапа најопаснијих и најсигурнијих градова света

Приликом одабира града који ће бити наша наредна дестинација, свакако је потребно узети у обзир, поред многих других ствари, и то колико је тај град сигуран.

Нумбео је база података која сортира градове и земље и по томе колико су сигурни за свакодневни живот као и за оне који их посећују на само пар дана.

„Индекс криминалитета“ Нумбео-а је процена општег нивоа криминала у датом граду или земљи: уколико је нижи од 20 значи да је град сигуран, између 20 и 40 се такође сматра ниским индексом, између 40 и 60 умереним, између 60 и 80 високим а преко 80 изузетно високим. Супротнно томе, што је већи „индекс безбедности“ то значи да је град сигурнији.

Најопаснији и најсигурнији градови у Италији

На врху листе најопаснијих градова у Италији се налази Kатанија са индексом криминалитета од 64, 82 и четврти је град у Европи по криминалитету по корисницима сајта Нумбео.

На другом месту је Напуљ са индексом од 60,53 (који је осми у Европи) док је на трећем месту најопаснијих градова у Италији Рим са индексом од 53,10.

На четвртом месту се налази Бари, а за њим следе Торино и Милано. Након тога, на седмом месту најопаснијих градова у Италији је Болоња за којом следи Палермо.

Са друге страни Kаљари је на другом месту листе најсигурнијих италијанских градова, док је на првом месту Трст.

Најопаснији градови на свету

По индексу криминалитета Нимбео је израчунао да је најопаснији град на свету Kаракас у Венецуели чији индекс прелази 84,01. На другом месту је Преторија у Јужној Африци са 81,98, затим Селаја у Мексику са 81,80.

Први европски град на овој листи је Бредфорд у Великој Британији са индексом криминалитета од 71,24, затим Ковентри, опет у Енглеској и Нант у Француској.

Након тога следи италијански град Kатанија са индексом од 64,82 док је на светској листи најопаснијих градова на педесетом месту.

Најсигурнији градови на свету

Град који се сматра најсигурнијим на свету је Абу Даби у Уједињеним Арапским Емиратима, затим Доха у Kатару те Тајпеј на Тајвану.

Што сте Европе тиче, најсигурнији град је у Шпанији: Сан Себастијан, затим Цирих и Берн у Швајцарској, док је први италијански град на овој листи Трст који се налази на 54. месту најсигурнијих градова и на првом месту најсигурнијих градова у самој Италији.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво